Thuiswerken: het nieuwe normaal. Corona heeft gezorgd voor een massale verplaatsing. Werknemers hebben hun kantoor ingeruild voor een zelf gecreëerde thuis werkplek, waarbij offline communicatie plaats moest maken voor online communicatie. Video is een krachtig communicatiemiddel dat al veel ingezet wordt voor extern gebruik. Dit is ook het moment voor bedrijven om video, in plaats van het huidige dominante communicatiemiddel e-mail, in te gaan zetten voor interne doeleinden. Video is hét belangrijkste middel aan het worden voor interne communicatie.

Waarom video inzetten voor interne communicatie?                                                      

Simpel gezegd, video is dé nieuwe manier van communiceren. Video’s zijn tegenwoordig een onmisbaar onderdeel bij interne communicatiestrategie. Het inzetten van een goed communicatiemiddel zal ervoor zorgen dat alle neuzen binnen een organisatie dezelfde kant op blijven staan. Gezien werknemers hoofdzakelijk thuis werken en elkaar weinig zien is het extra van belang dat organisaties hun personeel betrokken houden. Hierbij is goede interne communicatie de sleutel. 

Video’s worden beter bekeken                                                                                

De kans dat een werknemer een video bekijkt blijkt 75 procent groter te zijn dan de kans dat hij of zij een tekst, e-mail of webartikel leest. Waarom werkt video zo goed? Video’s zijn door hun tempo, emotie, directheid en korte boodschappen ofwel “snackable content” veel krachtiger dan e-mailcommunicatie. Video’s worden gezien als laagdrempelig. In een video kun je in slechts een paar minuten jouw werknemers op de hoogte stellen van de laatste ontwikkelen binnen het bedrijf. Communicatie moet tegenwoordig snel, aantrekkelijk en makkelijk zijn, dit maakt video het perfecte interne communicatiemiddel.

Welke video gebruik je waarvoor?                                                                        

Als bedrijf is het belangrijk om vast te stellen welk doel je interne communicatie heeft. Het doel bepaald namelijk welk soort video’s je het beste kan gaan gebruiken. Bedenk daarom altijd van tevoren: wil je je personeel informeren, betrekken, binden of juist motiveren? 

Wil je informeren? Maak dan gebruik van een korte videoboodschap of een how-to video. Let op, de optimale duur van een online video ligt tussen de 90 seconden en twee minuten. Heb je een langere boodschap, zorg dan dat je interactiviteit toevoegt, bijvoorbeeld in de vorm van een webinar. Op deze manier kan je de aandacht van je personeel tot wel 57 minuten vasthouden! Wil je dezelfde betrokkenheid van je personeel, ondanks dat ze thuiswerken? Maak dan gebruik van een webinar, live video of een mini docu. 

Kom erachter welk type video het beste werkt voor jouw bedrijf! Zorg in ieder geval dat je video’s maakt die creatieve en interactieve verhalen vertellen. Zo scoor je altijd. Kortom, video is een waardevol en interessant intern communicatiemiddel, voor jouw bedrijf!

Wil je overleggen of eens sparren over de mogelijkheden. Neem dan contact met ons op.