WEBINARS EN WEBCASTS

WEBINAR 

Een webinar is een online presentatie die iedereen kan volgen via een eigen laptop of telefoon.

Het voordeel van een webinar is dat het een relatief goedkope en laagdrempelige oplossing is. Er zijn geen locatie kosten, er worden meer deelnemers bereikt en de opname wordt gedeeld met de deelnemers.

Clipforce helpt graag met het maken van een geschikte webinar. Je deelt met ons de presentatie, die wij in de gewenste vormgeving opmaken en geven advies over de meest geschikte presentatievorm.  

Moet de webinar live bekeken kunnen worden? Het is mogelijk om geluid en beeld via een livestream uit te zenden op internet. Iedereen die een computer, tablet of smartphone met internetverbinding heeft kan live meekijken. Daarnaast kunnen er tijdens de livestream ook andere video’s en/of afbeeldingen worden uitgezonden. De stream kan worden uitgezonden via platforms als Zoom of Teams, social media en/of een eigen embedded site. 

Bij een webinar staat interactiviteit centraal. Zo is het mogelijk om tijdens het webinar interactieve opties te gebruiken zoals een chatfunctionaliteit, waarbij het (virtuele) publiek vragen kan stellen via chat en/of video. 

Hoe gaat een livestream in zijn werk? 

Voorafgaand aan de livestream doen wij een locatiebezoek zodat we weten waar de livestream exact plaats gaat vinden.

Tijdens de livestream is een schakeltechnicus, stream operator en één of meerdere cameramannen aanwezig. Bij de feitelijke livestream hebben we gemiddeld genomen ongeveer 2-3 uur opbouwtijd nodig, afhankelijk van hoe uitgebreid de livestream is. Er is bijvoorbeeld een langere opbouwtijd wanneer op meerdere posities wordt gefilmd. Daarnaast is er een ruimte nodig (ter grootte van 2 bureau’s ongeveer) waar de schakeltechnicus en stream operator in de ruimte aan een tafel kunnen zitten, voor de live schakeling. Een voorwaarde voor een goede livestream is dat op locatie het liefst een bekabelde minimale internetsnelheid aanwezig is van up/down 10Mbit.

De sessie kan wanneer gewenst naderhand (schoon) opgeknipt worden, waarbij de pauzes eruit worden gehaald en eventuele vormgeving kan worden toegevoegd zoals naamtitels e.d. Daarnaast kunnen wij ook andere middelen verzorgen zoals een teaser om deelnemers te triggeren of een aftermovie als bedankje of naslagwerk. 

Webcast 

In tegenstelling tot een webinar heeft een webcast naast een online publiek ook een fysiek publiek.

Het voordeel is dan ook dat iedereen het event kan bijwonen, waar en wanneer dan ook. Interactiviteit staat bij een webcast minder centraal. Hierbij is de interactie met het fysieke publiek belangrijker dan met het online publiek. 

De keuze voor een webinar of webcast is afhankelijk van jullie doelstelling en wat jullie ermee willen bereiken. Wij geven graag advies! Neem hiervoor contact op met jullie vaste video-producer.

WIJ ONDERSCHEIDEN ONS DOOR

✔️ Strippenmodel
✔️ Snelheid
✔️ Rechtenvrij materiaal
✔️ Geen annuleringskosten
✔️ Geen weekend/avond tarief
✔️ 24/7 beschikbaarheid
✔️ Goede tarieven
✔️ 1 aanspreekpunt voor hele bedrijf
✔️ Vaste producers (Met vooral een marketing/communicatie achtergrond)
✔️ Vaste video-teams
✔️ Huisstijlbewaking
 
Ons karakter is ‘zakelijk/sportief’. 20 professionals staan 24/7 voor jullie klaar. Ons doel is een lange termijn samenwerking met bedrijven en merken direct.

NEEM HIER CONTACT OP

Bedrijfsnaam

Naam

E-mailadres

Telefoon

Bericht