Goed nieuws! Binnenkort zijn video advertenties van 15 seconden beschikbaar voor álle YouTube adverteerders. Voorheen was dit youtube advertentie format enkel beschikbaar onder strenge voorwaarden. En het mooiste? Het zijn non-skippable ads, wat betekent dat je ze niet kunt overslaan. Er kan nu dus een volledige boodschap over worden gebracht aan de kijker. Hoe wordt dit efficiënt toegepast? Allereerst even terug naar de basics.

YouTube advertentie formats

Op dit moment zijn er drie verschillende soorten video advertentie formats op YouTube:

1. Skippable TrueView in-stream advertenties

Deze verschijnen alvorens, tijdens of na een YouTube video en kun je na 5 seconden weg klikken. Je betaalt als adverteerder als de kijker een interactie heeft met de video (bijvoorbeeld klikt op een CTA), 30 seconden lang kijkt of de gehele video bekijkt (als deze korter is dan 30 seconden).

2. TrueView video discovery advertenties

Deze verschijnen naast gerelateerde YouTube video’s, op de mobiele YouTube homepage of in de YouTube zoekresultaten. Als adverteerder betaal je wanneer de kijker op de video thumbnail klikt. Bumper advertenties

3. Bumper advertenties

Dit zijn non-skippable ads van maximaal 6 seconden. Als adverteerder betaal je per 1000 impressies (CPM).

Wat betekent het nieuwe 15 seconden format voor adverteerders?

Dagelijks worden er miljoenen uren aan video’s bekeken. Dankzij de update hebben adverteerders nu meer mogelijkheden voor een creatieve aanpak. Door adverteerders toegang te geven tot alle youtube advertentie videoformats maakt Google de buyer experience een stuk flexibeler. Klinkt allemaal goed, maar let wel even op de kosten. Adverteerders betalen namelijk voor het aantal views (CPM) en deze advertenties kunnen niet worden weg geklikt. Het voordeel: meer views!

Zo zet je het nieuwe format succesvol in

Run je op dit moment een YouTube advertentie / campagne of sta je op het punt er eentje te lanceren? Non-skippable ads zijn ideaal wanneer je de hele boodschap aan je kijker wilt overbrengen.
Ons advies: test het nieuwe format tegelijk met bumper ads en TrueView In-Stream ads.
Het kan verschillen per campagnedoel en doelgroep welk format het beste werkt. Zoals hierboven uitgelegd zijn de kosten voor dit format hoger door de gegarandeerde views. Het is daarom extra belangrijk om goed na te denken over je advertentie. Wat wil je met je video bereiken en hoe krijg je dit voor elkaar?

Behaal succes met YouTube advertentie

Adverteren op YouTube heeft meerdere voordelen. Zo kunnen de resultaten precies worden gemeten en geprofiteerd worden van een groot bereik. Bovendien is video hét perfecte communicatiemiddel om snel een visuele indruk te geven van een dienst, product of evenement. De combinatie van beeld, geluid, tekst en soms zelfs animatie geeft een gezicht aan een bedrijf, creëert sfeer en laat mensen een dienst of product “beleven”.

Clipforce helpt graag met al jullie video-oplossingen.