Gebruikers van YouTube kunnen binnenkort live streaming video gaan aanbieden vanuit hun account. Dit was tot voor kort voorbehouden aan grote, professionele mediapartners van het videoplatform.

De videosite is begonnen om de live streamingfunctie uit te rollen naar al zijn gebruikers. In principe kan iedereen er gebruik van maken, mits aan een paar voorwaarden wordt voldaan. Het betreffende account moet ‘schoon’ zijn, dus niet te boek staan als spammer, trol of andersoortige onruststoker en het minimaal honderd volgers hebben.

5820438933_805c00ed42

 

Belangstellenden kunnen de live-optie met een muisklik aanvragen via hun persoonlijke account.

Het wordt mogelijk om in de streams aantekeningen te maken met hyperlinks, bijvoorbeeld naar een eigen blog of webwinkel.

Live streaming is al mogelijk via Google+ Hangouts. De basistechnologie daarvan is afkomstig van YouTube. Die functie krijgt nu ook onderdak bij YouTube zelf, dat zich daarmee kan ontplooien van een on demand-site naar een cominatie van live en gearchiveerdere video’s.

Aangezien een webcam volstaat, wordt het in theorie zelfs mogelijk om tijdens gebeurtenissen elders in de wereld live mee te kijken vanuit meerdere perspectieven. Eén opname kan maximaal vier uur duren.

bron: Emerce