Met onder andere de komst van YouTube is webvideo uitgegroeid  als populaire vorm voor het promoten van producten en diensten. In de afgelopen jaren heeft webvideo zich ontwikkeld van voornamelijk Business to Consumer naar Business to Business. Webvideo wordt meer en meer ingezet voor interne communicatie.

Organisaties beginnen aan een meer unieke en innovatieve aanpak van interne communicatie en webvideo begint zich te vestigen als het belangrijkste instrument in deze digitale revolutie. Bedrijven zijn gestart met het gebruik van webvideo als communicatie middel richting medewerkers.

Medewerker Training Video’s

Terwijl webvideo’s niet in staat zijn om alleen nieuwe medewerkers te trainen, kunnen ze wel worden gebruikt als leermiddel om de een-op-een training met een begeleider samen te vatten. Sommige bedrijven hebben ontdekt dat door het gebruik van video om de basisconcepten van een organisatie uit te leggen, ze kostbare tijd en middelen besparen. Korte video’s worden gebruikt als instrument om nieuwe werknemers een bedrijfsstructuur en procedures uit te leggen op een eenvoudige en boeiende manier. Deze video’s kunnen ook worden verwezen naar een later tijdstip, alsmede toegangkelijk gemaakt worden voor medewerkers op elk gewenst moment.

Service & Product Toelichting Video’s

Om relevant te blijven binnen hun respectievelijke branches, zijn bedrijven vaak nieuwe producten en diensten aan het creëren,  en de bestaande aan het bijhouden/updaten. Deze gestage stroom van nieuwe en bijgewerkte ideeën betekent dat bedrijven ​​onder toenemende druk staan om ervoor te zorgen dat elke individuele medewerker goed geïnformeerd en deskundig is. Zonder de middelen om individueel uitleg te geven aan elke werknemer, wenden organisaties zich tot online video als de manier om een ​​overzicht van de nieuwe en bestaande diensten en producten te geven.

Interne relaties

Voor middelgrote en grote bedrijven, is interne marketing een essentieel onderdeel geworden van de structuur van de organisatie. Zonder een passende interne marketing kan een bedrijf het risico lopen te worden verspreid; met medewerkers die los van elkaar functioneren. Managers beginnen online video te gebruiken als de manier om hun visie en strategie aan te tonen, zodat de medewerkers in sync zijn. Video biedt de mogelijkheid om de informatie te verspreiden over de verschillende afdelingen binnen een bedrijf en de inhoud, overtuigingen, waarden en concepten van het bedrijf te waarborgen; terwijl ook de discussie over onderwerpen en het dialoog wordt geopend tussen managers en werknemers die tot verbetering kan leiden van de interne communicatie van het bedrijf.

Online Video: De nieuwste trend voor Interne Communicatie

Als een outbound marketing strategie, heeft webvideo een aanzienlijk momentum opgedaan in de afgelopen jaren en is de rol binnen de interne communicatie steeds belangrijker geworden. Organisaties beginnen de tijd-en kostenbesparende mogelijkheden die online video kan bieden te merken. Met het gebruik van online distributie, is video voor interne doeleinden nog nooit eenvoudiger geweest en brengt het een groot assortiment aan voordelen met zich mee.

Video biedt een interessante kans dat het mogelijk maakt om het delen van belangrijke berichten op een meer persoonlijke manier dan de traditionele interne communicatie te laten plaats vinden. Voorbij zijn de dagen van de nieuwsbrieven, marketing documenten en tijdrovend seminars nu webvideo naar voren treedt, als onderdeel van de volgende generatie interne communicatie.