Kijkers reageren hetzelfde op Tv advertenties als op video advertenties

Een nieuwe golf van ‘Made for Web’ content heeft een nieuwe betekenis gegeven aan het kijken van televisie, volgens een nieuw rapport van eMarketer, ‘ Made-for-Web Video Content: De nieuwe TV’ eMarketer definieert Web Video Content als programmering voor digitale platformen waaronder websites, desktop gebaseerde streaming apps en mobiele apps.

Dankzij hit series als Netflix’s ‘House of Cards’, is het niet meer belangrijk of een show wordt uitgezonden via kabel of Wi-Fi, of dat het wordt bekeken op een TV, laptop of smartphone. Consumenten maken de beslissing om een programma te bekijken puur op basis van de kracht van de inhoud en adverteerders volgen deze signalen op. Deze tektonische verschuivingen in de manier waarop programma’s worden gefinancierd, verspreid en bekeken vertegenwoordigt de grootste ontwrichting in de televisie-industrie sinds de komst van de kabel.

De groei van digitale en mobiele browsers vertegenwoordigd een kritische massa voor de makers van content op nieuwe mediaplatforms. In 2017 zullen er 204.600.000 digitale video kijkers zijn in de US, wat neerkomt op 78,1% van de internetgebruikers en 62,7% van de algemene bevolking. Dat is een stijging van 182.500.000 ten opzichte van 2013, 75% van de internetgebruikers en 57,7% van de inwoners van de US.

1

Originele video content kan lang of kort zijn. In de lange vorm categorie zijn Netflix, Hulu en Amazon marktleiders. Deze drie marktleiders zijn pas in de afgelopen jaren begonnen met het introduceren van originele video content.

 

2

Een marktonderzoek van AYTM geeft aan wat voor effect exclusieve video content zal hebben op het aantal abonnees. Slechts 37,1% van de Amerikaanse internetgebruikers zou overwegen te betalen voor een streaming dienst als het exclusief recht had om een show te bekijken. De resterende 62,7% van de respondenten zeiden dat zij waarschijnlijk niet, of zeker niet  zouden abonneren op die basis.

Toch zijn er tekenen dat, zelfs in dit vroege stadium van ontwikkeling, lange web video content kijkers weg trekt van kabel TV. In een onderzoek van CouponCabin van januari 2013, werd er gekeken naar de houding van consumenten ten opzichte van betaal tv diensten en werd ontdekt dat 38% van de Amerikaanse volwassen internetgebruikers shows bekeken die alleen beschikbaar waren op streaming locaties zoals netflix, hulu en amazon instant video.

Terwijl Netflix een vroege voorsporng heeft genomen in de wereld van lange web video content, heeft youtube een comfortabele voorsprong in de professionele korte web video content programmering gebouwd.

In de  2013 comScore ranking komt youtube partner VEVO als het meest populaire kanaal, in termen van unieke kijkers, uit de bus.

3

 

Vrijwel alle korte web video content op Youtube en andere platforms wordt ondersteund door advertenties. Hetzelfde geldt voor TV shows op Hulu en Hulu Plus. Dat betekent dat, abonnement diensten als Netflix en Amazon uitgezonderd, de steun van marketeers essentieel is voor content eigenaren en platform eigenaren om het digitale publiek van de juiste advertenties te voorzien.

Kijkers lijken niet een te groot onderscheid te maken tussen web video advertenties en TV advertenties. Een onderzoek van Starcom in januari 2013 laat zien dat de Amerikaanse internetgebruikers een gelijke houding aannemen jegens traditionele TV advertenties en originele streaming content.  Kijkers reageren vaker positief of negatief bij streaming advertenties en minder vaak neutraal. Maar het onderzoek weest niet op  statistische verschillen die marketeers het reclame model van online vs traditionele TV zouden moeten doen overwegen.

 

4


 

Bron: Emarketer.com