Video is een enorm effectieve manier om informatie over te brengen.

Het combineren van beeld en (gesproken) tekst zorgt ervoor dat informatie beter overgebracht wordt. Een aantal feitjes om dit te illustreren:
  • Een Video bevordert het begrijpen van een product of dienst met 74%.
  • 26% van de internetgebruikers zoekt meer informatie op over het product na het bekijken van een video.
  • 80% van de kijkers onthoudt de video advertenties die ze online bekijken.
  • 80% van de bezoekers bekijkt de video, 20% leest de content
  • 75% bezoekt de website van de marketeer na het zien van een video
  • Er is 80% meer kans dat klanten een product kopen nadat ze een product video gezien hebben.

Video op het web en mobile groeit enorm

En dit wordt alleen maar meer. Dit komt mede door de ontwikkeling van het internet gebruik, de kwaliteit van de breedband verbindingen en de toename van het gebruik van tablets en smartphones. Ook veel onderzoeken bevestigen deze groei. Uit onderzoek in opdracht van Cisco is voorspeld dat in 2018 iedere seconde, één miljoen minuten (674 dagen), online video’s bekeken wordt. Dit is een verviervoudiging ten opzichte van 2010. Online video krijgt een steeds groter aandeel in het dagelijkse mediagebruik van consumenten. Ook in de zakelijke markt zal online video steeds meer worden ingezet.

Video ten opzichte van tekst

Beeld zegt meer dan woorden, ‘how about 25 pictures a second’? Lappen tekst zijn niet populair en niet meer van deze tijd. Mensen zijn visueel ingesteld en woorden kan men op allerlei verschillende manieren opvatten en interpreteren. De beelden kunnen worden ondersteund door muziek en geluiden, dit geeft een extra schwung aan clips en u speelt daarmee in op meerdere zintuigen. Een boodschap komt op deze manier veel beter over en blijft daarom beter hangen. Daarbij is het kijken van een video veel leuker dan het lezen van hele lappen tekst, ‘als u begrijpt wat ik bedoel’.

Video heeft een hogere ranking en betere vindbaarheid in zoekmachines

Het gebruik van video op uw website zorgt voor een hogere ranking en betere vindbaarheid in de zoekmachines, vooral in Google. Het voorzien van de juiste titels, omschrijvingen en labels aan uw video met de belangrijkste zoekwoorden zorgt voor een betere indexering in de zoekmachines. Een betere indexering kan leiden tot een hogere positie in bijvoorbeeld Google en YouTube. YouTube is na Google de grootste zoekmachine en tevens onderdeel van de Google zoekmachine. Video zoekresultaten worden tussen de reguliere zoekresultaten weergegeven. Plaatsing van uw video op dit kanaal levert zeker nieuwe bezoekers op. De beste manier is hierbij zelfs om de YouTube player te embedden in de website.

Webvideo is makkelijk te delen op social media

Het is makkelijker dan ooit om video’s te delen en een grote groep mensen te bereiken. Door het mixen van video en social media heeft u het potentieel om een groot publiek te bereiken. Door het delen van de video op de social media kanalen vergroot u niet alleen het bereik onder de mensen die u al volgen, maar u biedt ook de mogelijkheid om content te delen met contacten van contacten. Des te meer kanalen de video beschikbaar is, des te groter de doelgroep is die u kunt bereiken. Het is hierbij ook belangrijk om de reden dat video’s worden gedeeld in gedachten te houden. Uw video moet ‘interessant’ genoeg zijn en aanspreken.

Uit onderzoek in opdracht van Cisco is voorspeld dat in 2018 iedere seconde, één miljoen minuten (674 dagen), online video’s bekeken wordt.