Er treedt een nieuwe generatie managers aan bij bedrijven die een eigen manier van communicatie en samenwerking heeft (net zoals de vorige generaties). Uit een wereldwijd onderzoek van Cisco blijkt dat een meerderheid van deze volgende generatie jonge managers flink in zal gaan zetten op zakelijke video voor de communicatie met collega’s en teamleden en ook om hun bedrijf te helpen nieuwe producten en diensten te leveren.

Het 2013 Cisco Global Young Executives’ Video Attitudes Survey geeft inzicht in hoe de nieuwe generatie managers, jonger dan 35, denkt over video.
De belangrijkste bevindingen zijn:

  • Drie van de vijf jonge managers zeggen dat zij de komende vijf tot tien jaar een zwaarder beroep zullen doen op zakelijke video.
  • 87% denkt dat video een significante en positieve impact zal hebben op een organisatie. Als voordelen werden onder meer genoemd een betere ervaring van ’teleforenzen’, het besparen op reiskosten en zelfs het aantrekken van toptalent.
  • 94% van de organisaties met minder dan 400 werknemers hecht waarde aan video als een manier om taalbarrières te overwinnen in een markt die steeds internationaler wordt.
  • 87% geeft aan dat zij er eerder voor zouden kiezen om te werken voor een organisatie die van video gebruik maakt dan voor een organisatie die niet heeft geïnvesteerd in zakelijke videocommunicatie, omdat een bedrijf dat met video werkt ‘laat zien dat technologie belangrijk is om groei van de business aan te jagen’.

Bron: Dutchcowboys