Introducie

Video is een ideale methode om nieuwe werknemers in te werken – het kan tijd en geld besparen. Huidige vormen van distributie laten ze in hun eigen tijd de video’s te kijken om zich te oriënteren in de manier van werken van het bedrijf met meer gemak dan door het lezen van handboeken. Video’s kunnen bevatten:

– Een overzicht van het bedrijf en de dingen die zij doet
– Oriëntatie van de werkplaats en beste uitvoeringen
– Gezond- en veiligheidsinformatie
– Informatie over vakantie, ziekte en andere belangrijke processen

Video presenteert een mogelijkheid om vitale berichten te delen en te communiceren op een meer persoonlijke manier dan traditionele interne communicatie. Video berichten kunnen nu gemakkelijk in een paar seconde door een organisatie verspreid worden naar een oneindig aantal apparaten. Het gebruik van video voor interne communicatie is eindelijk mogelijk door het gemak van online distributie – waarmee zowel tijd als geld bespaard kan worden door direct beschikbaar te zijn voor werknemers en perfect geïntegreerd te zijn met hun dagelijkse online ervaring.

Het is belangrijk dat iedereen begrijpt welke veranderingen er plaatsvinden, en ook waarom. Een video met als basis een interview kan helpen met het begrijpen van veranderingen of nieuwe initiatieven – vervang pagina’s tekst voor slechts een paar minuten film. In deze film kunnen de volgende punten meegenomen worden:

– Hou iedereen op de hoogte op het gebied van directie, structuur, filosofie enzovoort
– Leg de redenen achter een verandering uit
– Verminder enige vorm van verwarring door de veranderingen visueel te laten zien en te ondersteunen met tekst in de video

Training en Onderwijs

Video is het ideale format voor trainingsinitiatieven die bij een bedrijf aangeleerd moet worden. Complexe ideeën worden gemakkelijk gemaakt en worden ondersteund met visuele elementen. Beter dan de prijzige uitvoering van het bijeenbrengen van alle werknemers op het zelfde moment, biedt online video de mogelijkheid dat iedereen het in zijn eigen tijd kan kijken. Als toevoeging aan het gemakt van online distributie, is de trainingsvideo altijd toegankelijk voor de werknemers om de kennis op te frissen. De video’s kunnen bevatten:

– Grafische en visuele elementen om complexe processen uit te leggen
– Mogelijkheden voor horizontale training – andere werknemers geven tips over hoe ze effectiever werken
– Kostbesparingen voor traditionele training methodes en de mogelijkheid terug te keren naar de training om de kennis op te frissen

Video’s voor interne communicatie kunnen op vele manieren ingezet worden, hieronder een aantal voorbeelden

CEO berichten 

Dit zijn korte video’s met een interview met de CEO ontworpen om een connectie te creëren tussen het hoge management en de rest van het bedrijf. Regelmatige video’s van de CEO bieden vele voordelen tegenover nieuwbrieven en e-mails, omdat ze bijdragen aan het gevoel van goede communicatie en openheid van een bedrijf. Ze zijn vaak vriendelijk en persoonlijk en zorgen voor meer transparantie. Voorbeelden van onderwerpen zijn:

– Updates over ontwikkelingen, prestatie en opkomende evenementen
– Bedrijfsbeleid
– Veranderingen in de markt dat invloed heeft op het bedrijf
– Feliciteren met het goede werk dat geleverd is