Social media is continu aan verandering onderhevig en maakt een van de grootste veranderingen door nu video steeds meer de standaard wordt. Door de verandering van mobiele technologie is video algemeen goed geworden. Hoewel video content niet nieuw is, groeit het gebruik aanzienlijk en dit zal in 2017 en verder alleen nog maar meer toenemen. De volgende statistieken beamen de populariteit:

  • Een derde van alle online activiteit bestaat uit het bekijken van video
  • Een gemiddelde gebruiker bekijkt 33,4 video’s per maand
  • 80% van de online video kijkers gaat in deze maand eens of meer de interactie aan met een videoadvertentie
  • 76% van de werknemers kijkt op de bedrijfssite minstens een keer per week naar video’s gerelateerd aan werk
  • 38% van de online kijkers beschouwt videoadvertenties doorgaans als geloofwaardig

Hieruit blijkt dat videogebruik een sterke basis heeft en naar alle waarschijnlijkheid alleen maar verder groeit. De volgende video trends zijn de komende tijd te verwachten:

Een toename in Facebook Video

Dit zal geen verrassing zijn aangezien Facebook al van 1 miljard naar 8 miljard dagelijkse kijkers is gegaan in 2015 en tegelijkertijd het aantal tekst posts afneemt met de tijd. Met de introductie van Facebook Live heeft Facebook duidelijk de focus op video gelegd. Ze investeren groots in video en tillen de technologie constant naar een hoger niveau. Als Facebook de focus op video houdt en de rol als innovator blijft behouden dan zal volgend jaar video nog meer gedeeld, geupload en ontdekt worden.

Live video zal een gigantische sprong nemen

Live video wordt heel goed ontvangen en consumenten en merken beginnen Facebook Live steeds meer te gebruiken als een middel om de interactie met fans en volgers aan te gaan op een nieuwe en verbeterde manier. Twitter doet ook mee met deze trend samen met Periscope en laat gebruikers live video in hun tweets embedden. Hierdoor kan een enorm publiek bereikt worden. 85% van de Twitter gebruikers geeft aan dagelijks video te kijken.

Sales teams zullen meer videobronnen nodig hebben in 2017

De belangrijkste reden achter de populariteit van video marketing is dat de consument graag naar video kijkt. De makkelijkste manier om informatie te verwerken is door middel van video en de consument kijkt dan ook het liefst naar video als ze een product willen kopen. Daarom zullen sales teams van de meeste bedrijven hun videobronnen moeten uitbreiden om aan de vraag te voldoen. Tegenwoordig vindt slechts 4% het fijner om een handleiding te lezen, 5% fijner om met iemand te spreken en ruim 45% fijner om een video over het product te kijken.

2017 zal een interessant jaar worden voor videomarketing. Er zullen net zoals in 2016 grote veranderingen zijn, maar video zal alleen maar prominenter worden.

Bron: TGdaily.com