Een videoclip is een korte film op muziek om een artiest en zijn werk te promoten. Op basis van de inhoud (verhaal en sfeer) van een nummer wordt een beeldverhaal bedacht en een locatie om dit verhaal te filmen gekozen.

Een videoclip is een gemakkelijke manier om muziek te verspreiden. Het kan op televisie getoond worden en eenvoudig over het internet een groter publiek bereiken. Ook heeft het een belangrijke rol in de promotie van de artiest, omdat er een duidelijk imago aan gekoppeld kan worden.

Clipforce Videoclips

Clipforce produceert ook regelmatig videoclips. Vooraf wordt er besproken hoe u de video clip zou willen hebben, wat de doelstelling is en bijvoorbeeld de doelgroep. Welke elementen vindt u belangrijk om terug te zien in de video? Voor videoclips is bijvoorbeeld het combineren van animatie en filmisch beeld een interessante combinatie, of het gebruiken van green screen. Ook de wensen en mogelijkheden binnen de  kosten worden overlegd met de producer.

Videoclip voor de Marketing

Video is een enorm effectieve manier om informatie over te brengen door de combinatie van beeld en (gesproken) tekst. Naast een effectief middel om informatie over te brengen kan video ook goed ingezet worden op Social Media. Het is een snelle en persoonlijke manier om content te verspreiden. Met bijvoorbeeld de autoplay van Facebook, de nieuwe Twitter videoplayer of het linkbuildingeffect van Pinterest kan video op verschillende manieren ingezet worden op social media om een breder publiek te bereiken. Want maar liefst 75% van de kijkers bezoekt de website van de marketeer na het zien van een video.
Bovendien is video een onmisbaar onderdeel geworden voor de SEO. YouTube is de eerste zoekmachine na Google, en heeft meer wekelijkse bezoekers dan Facebook of Twitter. Daarnaast gaat een gemiddeld website bezoek van 48 seconde naar 5.50 minuten wanneer er video content is, belangrijk voor de Google indexatie. Er is zelfs met gebruik van video tot 53 keer meer kans om op de 1e zoekpagina van Google te komen.