Video neemt toe in populariteit. Statistieken laten zien dat consumenten, en zeker jongeren, meerdere keren per week online video’s bekijken en deze tijdsbesteding ook enkele uren per week in beslag neemt. Volgens Comscore groeide het online video publiek in de EU5-landen met 5 procent en het aantal mobiele kijkers zelfs met 162 procent. Niet alleen worden video’s veel bekeken, ze worden via social media ook vaak gedeeld, zo’n 1.000 video’s per minuut. YouTube is tegenwoordig ook de tweede zoekmachine in de wereld. Kortom: video wordt steeds meer gewaardeerd om online te communiceren.

Het is dus de hoogste tijd om meer aandacht te besteden aan videomarketing op Marketingfacts. En niet alleen in geschreven woord, maar juist ook met video’s. Er zijn al veel Marketingfacts-bloggers die laten zien dat online video trending is en de online video monitor van Quadia en Marketingfacts afgelopen jaar laat zien dat ook steeds meer marketeers interesse hebben om video in te zetten. Waarom dan niet hier starten met videoblogs?

Vandaag start Marketingfacts daarom met een serie blogposts gericht op online video marketing. Op dinsdagen in de vorm van geschreven blogs, op donderdagen in de vorm van videoblogs. Bereid je voor op interessante videomarketing strategieën, praktische tips, meer onlinevideo-statistieken en insights van ervaren video marketeers.

Bron: Marketingfacts.nl