De YouTube vs Facebook Video discussie lijkt nooit oud te worden, een nieuw verslag van VentureBeat duikt nog een keer in het onderwerp.

Video groeit enorm op Facebook; een jaar geleden had het sociale netwerk meer dan 1 miljard video views per dag, 6 maanden geleden was dit 4 miljard video view per dag, en op dit moment is het 8 miljoen views per dag. Maar daarbij moet wel gezegd worden dat Facebook de video al als bekeken aangegeven wordt na 3 seconden, een andere telling dan YouTube. Daarnaast is de groei indrukwekkend, maar niets vergeleken met YouTube. In de VS is YouTube 11.3 keer groter dan Facebook Video in termen van kijkuren, op het web en in de app. Daarnaast kijken de amerikanen samen 8,061 jaar aan YouTube video, tegenover 713 jaar aan Facebook Video.

us-digital-video-facebook-google

De gegevens bevestigen ook dat globaal gezien, YouTube 8.2 keer groter is dan Facebook. Dagelijks kijken mensen over de hele wereld bijna 46,000 jaar aan video op YouTube. Facebook trekt ongeveer 100,000 jaar dagelijkse aandacht rondom de wereld, maar slechts 5,625 jaar daarvan is het kijken van video’s. 84% van de Amerikanen bevestigen dat ze YouTube kiezen boven Facebook als het gaat om het kijken van video’s.

where-watch-videos

De kans is 18.5 groter dat millennials video’s op YouTube kijken.

Het is aannemelijker dat kijkers langere video content kijken op YouTube (tot 60 minuten), en hoe jonger de kijker, hoe vaker ze video content op YouTube bekijken. Bij de leeftijd 13 tot 17 jaar is het 18.5 keer aannemelijker dat ze YouTube boven Facebook kiezen, en kijkers tussen de 18 en 24 kiezen 16.5 keer vaker voor YouTube.

youtube-vs-facebook-by-age

De hoogtepunten van het verslag zeggen dus dat:

– In de VS YouTube 11.3 keer groter is dan Facebook video in termen van kijkuren, op het web en in de app.
– Wereldwijd is YouTube 8.2 keer groter dan Facebook Video als het aankomt op het aantal bekeken video’s.
– Er wordt dagelijks over de hele wereld 46,000 jaar aan YouTube video’s bekeken.
– In de VS wordt 8,061 jaar aan YouTube video bekeken, tegenover 713 jaar aan Facebook Video.
– 84% van de Amerikanen kiezen YouTube boven Facebook als het aankomt op het kijken van online video.
– De kans is 18.5 groter dat millennials video’s op YouTube kijken.