Video Nieuwsbrief laten maken

Uw nieuwsbrief kan meer attentiewaarde en een hoger bereik (click-through-rate) krijgen door er een video aan toe te voegen. Lezers zijn visueel ingesteld en zijn eigenlijk vaak ‘luie lezers’, maar kijken wel graag naar afbeeldingen en video’s. Daarom is het een idee om een video toe te voegen aan de nieuwsbrief. Bovendien is een video nieuwsbrief een goed middel om echt contact te maken met het publiek en uw individualiteit te laten zien.

Als u wilt dat uw nieuwsbrief opvalt in een inbox overspoeld met aanbiedingen, geef video dan een kans. Het is de tijd waard om te leren om gaan met de nieuwe vorm van content dat de aandacht krijgt.

Video is de meest gewilde content op het internet. Films kunnen emoties opwekken en dingen worden beter onthouden met video vergeleken met tekst.

  • 93% van de marketeers gebruikt online video voor de marketing en communicatie
  • 60% gebruikt video voor email marketing
  • 82% van de marketeers zegt dat video marketing een positieve impact gehad heeft op hun bedrijf of organisatie

Daarnaast worden emails met video toegevoegd vaker opengemaakt en doorgeklikt. Dit begint al bij de titel: Emails met titels die woorden als “video” of “bekijk een video” bevatten worden vaker geopend.

Het toevoegen van video aan een nieuwbrief kan op twee manieren: De video direct in de mail embedden, of een thumnail plaatsen met een link erin waardoor u op de pagina van de website komt.

Het grootste voordeel van het toevoegen van video in email is een verbeterde gebruikservaring. Op mobiele apparaten bespaart het embedden van een video gebruikers een klik. Vooral omdat de meeste mobiele kanalen geen vorm van autoplay toestaan, moet een kijker die op de thumpnail afbeelding klikt nog een keer klikken wanneer ze op de video pagina komen.

Voor desktop gebruikers is het verschil tussen embedden en met een thumnail doorlinken veel kleiner. Nadat je op een knop gedrukt hebt speelt de video af.

Het voordeel van video toevoegen met de link naar de site is dat daarmee te content als een meer permanente bron kan worden doorgeven. Vanuit een SEO perspectief wil je dat mensen de content delen en linken naar je eigen domein. Dit is natuurlijk veel gemakkelijker wanneer kijkers direct vanuit de video op de site kijken.

Stel u voor dat u een video bekijkt in een email, en de video is klaar. Wat is het volgende dat u doet? Het meest aannemelijke is dat u de video archiveert en verder gaat. Vanuit het perspectief van een marketeer is dat een grote gemiste kans. Wanneer de ontvanger van de mail de video op de website moet kijken zal hij sneller op de site blijven hangen.

Allereerst wordt er een afspraak gemaakt waarin de video’s besproken worden. Wat zijn de doelstellingen en de doelgroep? Welke elementen vindt u belangrijk om terug te zien in de video? Daarnaast vinden we het belangrijk een visuele stijl te ontwikkelen die past bij de huisstijl van de klant. Het materiaal dat wij afleveren is altijd rechtenvrij. Daarnaast kan Clipforce altijd helpen met of adviseren over het inrichten van kanalen en het optimaliseren van de video’s op verschillende kanalen zodat de waardevolle content zo effectief mogelijk ingezet wordt.