Dat video het krachtigste medium is om een verhaal te vertellen en je publiek te betrekken hoeven we waarschijnlijk niet meer te vertellen. Video kan op verschillende kanalen ingezet worden en duidelijk een verhaal vertellen en een sfeer neerzetten.

Wat is je verhaal? Waar sta je voor? Video is een goede manier om menselijk contact te maken, omdat het klanten helpt begrijpen wie je bent en hoe je ze kan helpen. Met video wordt het gemiddelde bezoek op een site verlengt met twee minuten.

Het ontwikkelen en vasthouden van een ‘Brand’ is de kern van de competitie voor moderne marketeers. Ga niet over de drempel naar video marketing zonder een duidelijke merk-identiteit mee te geven. Zonder dit worden marketinginspanningen onsamenhangend en ongeorganiseerd.

Om dit zo goed mogelijk te doen is kan je deze tips gebruiken:

 • Ontwikkel brand richtlijnen voor video die afstemmen op de al bestaande corporate bedrijfsrichtlijnen. Creëer een constante berichtgeving voor alle content met een passende look en feel (dus ook intern).
 • Maak een strategie om duidelijke merkwaarden te integreren met je video strategie.
  Wat zijn de emoties die je wil oproepen? Hoe ga je de branded stem en toon gebruiken om dit te bereiken met video?
 • Welke visuals gaan je verhaal vertellen? Ga verder dan talking heads en kenmerkende kleuren. Illustreer punten met een combinatie van camera, graphics en animaties.
 • Wat is het doel van de video? De gewenste call-to-action? Hoe past het in de grotere doelen van het bedrijfsmerk?
 • Laat merk-gecentreerde video content zien op de best mogelijke manier.
 • Voeg een bedrijfsoverzicht video toe aan de homepage om uit te leggen van de missie en visie van je bedrijf is. Voeg visuele elementen zoals video bumpers en beeldtekst toe die overeenkomen met de merkcreativiteit en onderdeel zijn van de constante berichtgeving.
 • Maak productvideo’s voor op de productpagina’s om de waarde van het product te laten zien. Deze relevante informatie zal voor aanvullende actie moeten zorgen.
 • Voeg klanten support video’s toe aan de ondersteunende pagina’s of mail ze naar klanten om de tijd die het kost om technische problemen op te lossen te verkleinen.

Creëer een waanzinnige video ervaring voor het publiek. Het plaatsen van gerelateerde video content op een centrale plek maakt het makkelijk voor kijkers om te ontdekken, deel te nemen en te consumeren. Of je nou focust op de vooruitzichten of op de klanten, al opgenomen tutorials of on-demand live evenementen, het is de beste manier om je te organiseren en video content met een focus te promoten.

Hoe te beginnen met video:

 • Verzamel video’s in logische collecties. Een uniform thema is voor kijker essentieel. Waarom kijken ze deze groep video’s? Gebruik deze vraag als een startpunt om content relevant en nuttig te houden.
 • Zorg dat de video content compatibel is aan het merk, dus dat past in de algemene verschijning van de website. Responsive design is onmisbaar voor mobile betrokkenheid en de gebruikservaring.

Video SEO: Ontdekken en zoeken

Als marketeer is het nodig om wegen te creëren voor het beoogde publiek om ontdekt te worden. Optimaliserende tactieken gebruiken om een publiek te trekken kan lastig zijn. Marketeers zien de voordelen, maar liefst 58% van de B2B marketeers begroot campagnes om de vindbaarheid in zoekmachines te verbeteren. Ze zien dit ook als meest efficiënte manier om content te distribueren.

Als onderdeel van de kwalitatieve, rijke, overweldigde content, helpt video om beter te presenteren in zoekmachines. Google houdt ervan wanneer informatie op verschillende manieren te consumeren is. PR bureau’s en media bedrijven hebben ook liever content in verschillende vormen. Wanneer deze smaakmakers naar jouw video linken, krijgt je site nu organische backlinks van goede kwaliteit – dat de SEO nog meer omhoog lift.

Hou de volgende tips in gedachte wanneer je video content wil optimaliseren voor zoekmachines:

 • Creëer een XML sitemap zodat search bots gemakkelijk content kunnen vinden en indexeren. Structuur is belangrijk.
 • Zorg voor een aparte, geoptimaliseerde pagina op je site voor elke video zodat zoekmachines content individueel kunnen vinden en indexeren
 • Gebruik unieke URLs voor elke video. Een zoekwoord duidelijk in de URL verwerken is nog steeds erg belangrijk. Overweeg het woord ‘video’ toe te voegen zodat je content voor zoekmachines nog beter te identificeren is.
 • Hou rekening met het bundelen van video content in een niche. Het toevoegen van categorieën en labels maakt het gemakkelijk voor de kijkers om te vinden wat ze zoeken.
 • Transcripties kunnen nuttig zijn voor Video SEO. Voeg de transcripties direct toe aan de inhoud van de pagina, waardoor kijkers de mogelijk hebben om te lezen door de content terwijl het tegelijkertijd helpt om vindbaar te worden in zoekmachines.