112013-video-marketing-survey-200x134In de afgelopen jaren is online video uitgegroeid tot een essentieel onderdeel van de marketingmix voor veel succesvolle merken. Jaarlijks wordt er grondig onderzoek gedaan naar video marketing en de resultaten van het jaar 2013 zijn zojuist bekend gemaakt. 600 marketing professionals hebben een enquête ingevuld over video marketing:  93% van hen maakt gebruik van videocontent binnen hun marketingmix. Maar liefst 82% geeft aan dat dit een positieve invloed heeft gehad op hun bedrijf of organisatie.

In samenwerking met de Web Video Marketingraad en Flimp Media is het Online Video Marketing Onderzoek & Business Video Trends Raport 2013 uitgevoerd. De resultaten van dit onderzoek bevestigen de aanpak van veel B2B en B2C bedrijven die online video omarmd hebben in hun marketingmix, de tevredenheid wat betreft de ROI (return of investment) en het gegeven dat de drempel om online video te gebruiken nog steeds hoog is.

Hoogtepunten: 2013 Online Video Marketing Onderzoek

De antwoorden van de 600 respondenten, die allen actief betrokken zijn met marketing of beslissers zijn, leveren indrukwekkende resultaten op. Deze zijn hieronder puntsgewijs weergegeven:

  • 82% van de marketeers geeft aan dat video marketing een positieve impact heeft gehad op hun bedrijf of organisatie
  • 93% van de ondervraagde marketeers gebruikt online video in hun campagnes
  • 60% gebruikt online video voor e-mail marketing
  • 84% gebruikt online video om websites te promoten
  • 70% gebruikt online video voor zoekmachine optimalisatie
  • 70% van de marketeers geeft aan meer budget in te plannen voor online video

Online Video Marketing heeft een positieve impact

82% van de ondervraagde marketeers geeft aan dat online video marketing een positieve impact heeft gehad op het bedrijf. Slechts 10% had het gevoel dat online video weinig invloed heeft gehad op hun roi, waarbij in ogenschouw moet worden genomen dat 7% van alle respondenten (nog) geen online video gebruikt in hun marketingmix.

een2013-video-marketing-report-impact

71% van de respondenten gaf aan dat het budget voor online video marketing dit jaar is gestegen. Nog eens 15% had ongeveer hetzelfde budget als het jaar daarvoor te besteden. Slechts 1% van de respondenten bezuinigt in het huidige online video budget.

22013-video-marketing-report-compare-606x270

Mogelijke aannames en drempels Online Video Marketing

De kosten die videoproductie met zich meebrengt blijven een belangrijke factor -37% gebruikt voor die reden het medium niet in hun campagnes. 27%  denkt dat zij niet de beoogde kwaliteit van de online video’s konden waarborgen. 22% ondervond allerlei technische uitdagingen en 1% gaf de schuld aan een gebrek aan de juiste materialen.. Het is interessant om de ontwikkelingen van de korte video via Vine en Instagram te blijven volgen en te zien wat voor gevolgen dat heeft voor de industrie in 2014.

222013-video-marketing-report-barriers-606x243 

93% van de marketeers bevestigt dat Online Video onderdeel was van de strategie in 2013

Het onderzoek bevestigt dat 93% van de ondervraagde marketeers in 2013 online video als onderdeel van de marketing-, verkoop- of communicatiestrategie heeft ingezet. Hier ziet men een stijging ten opzichte van 2012 van 81%.

Nu techniek toegankelijker en simpeler wordt en mensen steeds maar nieuwsgieriger zijn, is video inmiddels een geaccepteerd digitaal medium voor merken en bedrijven die online zaken doen. Slechts 1% zegt online video niet te overwegen als communicatiemiddel.

3013-video-marketing-report-future-606x266

Methoden van onderzoek

De Web Video Marketing Raad heeft in samenwerking met ReelSEO en Flimp Media de 2013 Online Video Marketing enquête opgesteld. De 22 enquêtevragen waren bedoeld om de trends binnen online videoproductie, het gebruik van online video, de implementatie ervan en de resultaten met betrekking tot business marketing en communicatie in kaart te brengen. Van de 600 respondenten vertegenwoordigt 52% B2B-bedrijven, 23% werkt voor B2C-bedrijven, 21% werkt voor marketingbureaus en 4% voor non-profit organisaties. 84% van de ondervraagden bevestigt een van de belangrijkste beslissers te zijn of deel uit te maken van het managementteam, belast met dergelijke beslissingen.

Bron: ReelSEO