Video marketing was een belangrijke trend in 2013. Bedrijven en merken kregen door dat het belangrijk was om een creatieve en originele online video te gebruiken om klanten aan zich te binden. In 2014 is de lat hoger gelegd en zullen de video marketeers meer tijd, meer moeite en meer creativiteit moeten stoppen in online video. Dat is het advies van Demand Metric, een marketing adviesbureau dat onlangs een onderzoek heeft gedaan naar de uitdagingen waarmee marketeers komend jaar geconfronteerd worden.

“De belangrijkste trend van 2013 was videomarketing,” schrijft research analist Kristen Maida van Demand Metric. Terwijl video marketing al langer bestaat, stelt Kristen Maida wel dat 2013 het jaar was voor marketeers voor het creëren en delen van video’s online. De sleutel tot dit succes was het op maat produceren van relevante en boeiende video’s.

De verandering die in 2014 plaats gaat vinden is het uitbouwen van de basis en vooral groei, geeft Maida aan. Marketeers moeten steeds meer content online zetten. Video zal binnen twee jaar de meest gebruikte en gedeelde vorm worden van alle online content, aldus Maida. Sociale netwerksites zullen de beste manier zijn om video’s te delen, dus marketeers moeten op de hoogte blijven van alle social media trends om ervoor te zorgen dat ze de slag niet verliezen.

‘’In 2013 werd online video en videomarketing toegankelijk voor het grote publiek’’ zegt Phi Schmidt, senior onderzoeker van Demand Metric aan. Deze trend gaat hand-in-hand met de groei van mobiele apparaten zoals iPhones en iPads. In 2014 zal de consument gaan kijken naar online video in marketing, zegt Schmidt. Zij verwachten een hoge kwaliteit video, een professionele uiting en toegankelijkheid op alle mobiele apparaten om zo een ideale shop ervaring te creëren. Wanneer er een lage kwaliteit video wordt gebruikt, gaan er ongetwijfeld kopers verloren.

Daarnaast moeten in 2014 video’s niet alleen meer professioneler worden, ze moeten ook interactiever worden. Bind kijkers door middel van het toevoegen van interactieve elementen en laat zo een grote indruk achter.

Bron: Onlinevideo.net