Bent u een Marketeer die klanten wil overtuigen dat online video verkoop stimuleert? Download dan snel dit onderzoeksrapport en houd het bij de hand. Invodo, een bedrijf dat video tools voor e-commerce creëert, brengt dit onderzoeksrapport uit, dat de effectiviteit van Online Video in het eerste kwartaal van 2014 laat zien.

Online kopers die een online video bekijken van een product, zijn 1,8 keer meer geneigd om het betreffende product aan te schaffen. Deze statistiek alleen al laat zien dat online video marketing zijn investering meer dan waard is. Wanneer consumenten in fysieke winkels komen, kunnen zij het product aanraken, testen en voelen voor dat zij het aanschaffen. Online kopers hebben een extra stimulatie nodig, en video geeft deze.

Consumenten bekijken de meeste productvideo’s die zij tegenkomen op het net. Invodo laat zien dat online kopers to 80% van de videos afkijken. Dit betekent dat consumenten aandacht hebben voor de video’s en betrokken zijn. Het betekent ook dat marketeers niet de boodschap die zij willen overbrengen moeten stoppen in de eerste secondes van een clip.

Marketeers moeten zich verzekeren dat de mobiele website video ondersteunt, anders lopen zij consumenten mis. Invodo verklaart dat 31,7% van alle e-commerce video op een smartphone bekeken wordt en 5,6% op tablets. Soms shoppen consumenten online terwijl zij in een fysieke winkel zijn, om bijvoorbeeld prijzen te vergelijken. Het is essentieel dat video’s op welk platform dan ook, goed afspelen. Invodo verwacht dat het bekijken van e-commerce video’s op mobiele apparaten verder zal toenemen.

Online consumenten vinden e-commerce video behulpzaam, zegt Invodo. In het eerste kwartaal van 2014 zijn 77% van de e-commerce video’s door consumenten met 4 of 5 sterren beloond.

Voor meer statistieken, download hier het volledige onderzoeksrapport gratis

Bron: Onlinevideo.net