Als consumenten iets willen hebben of weten, reiken ze vandaag de dag automatisch naar hun telefoon. Men wil direct het juiste antwoord. Dit wordt ook wel een ‘micro moment’ genoemd. Maar is er op deze momenten ook ruimte voor merken of bedrijven? Ja zeker! Mobiele kijkers zijn sneller geneigd te kijken, delen en voelen zich persoonlijk betrokken bij advertenties en merk video’s.

In het mobiele tijdperk ervaren consumenten ontelbare micro momenten gedurende de dag waarbij ze hun interesses verkennen, problemen oplossen, zoeken naar producten en keuzes maken. Deze micro momenten zijn het nieuwe slagveld voor harten, verstand en portemonnee.

Deze momenten vinden plaats als mensen video’s kijken op hun mobiele telefoon. Het kleine, maar machtige beeldscherm heeft een diepgaande impact. 50% van de kijkers op YouTube kijkt vanaf hun mobiele telefoon. Daarnaast is de focus op de video’s twee keer zo groot als er video wordt gekeken op de telefoon in vergelijking tot de televisie. De mobiele telefoon is hiermee het eerste beeldscherm geworden.

Maar hoe ervaren mobiele kijkers video advertenties en merk video content?
Onderzoek heeft aangetoond dat mobiele kijkers 1.4 keer meer advertenties kijken dan de mensen die video’s bekijken op een computer of televisie. Daarnaast zijn ze ook nog eens meer geneigd om de video’s te delen. Ook wordt er 1.6 keer vaker over de video’s gesproken met collega’s en vrienden.

Naast het feit dat mobiele kijkers meer delen en over de video’s praten, voelen zij zich twee keer zoveel persoonlijk betrokken dan televisie kijkers tot merken wanneer de merken gebruik maken van video content. Dat klinkt logisch als je na gaat dat een video kijken op de telefoon intiemer en persoonlijker is dan video’s bekijken op de televisie. Vandaar dat de mobiele video wordt gezien als de plek voor merken om een persoonlijke band op te bouwen met hun consumenten.

Vandaar dat merken vandaag de dag goed moeten weten hoe ze in moeten spelen op de consumenten via de telefoon. Zo geven consumenten aan in een onderzoek dat ze het belangrijk vinden om de keuze te hebben om een advertentie te bekijken of over te slaan. En keuze is niet alleen belangrijk voor de consument, maar ook voor de merken die de consumenten proberen te bereiken. Bijvoorbeeld het kiezen van de juiste thumbnail voor de video kan leiden tot 51% toename in YouTube subscribers en 10 keer meer mobiel verkeer naar de website.

Consumenten gebruiken de mobiele telefoon om te reageren op een behoefte. 50% van de mobiele kijkers gebruiken video in het besluiten van een product aankoop. Daarnaast is YouTube de nummer 1 website waar kijkers informatie opzoeken over een merk of product. 1 op de 3 kopers geeft de voorkeur aan informatie opzoeken op de telefoon in plaats van een verkoper vragen om hulp.

Ook onmisbaar zijn de ‘Unboxing’ en ‘how-to’ video’s in de mobiele marketing strategie. Het geeft de consumenten een idee hoe het is om het product te hebben en dat zal dus leiden tot meer verkoop.

Het is duidelijk dat er in het mobiele video tijdperk ruimte is voor bedrijven. Men moet goed weten in te spelen op de behoeftes van de consument en daarmee de verwachtingen voor relevantie en keuze respecteren. Nog even op een rijtje: mobiele kijkers zijn meer geneigd dan desktop kijkers om een website te bezoeken; een aankoop te doen; een bedrijf te bespreken; een mening over een bedrijf te veranderen; content te delen.

Bron: thinkwithgoogle