Volgens een nieuwe white paper van Searchmetrics bestaat 55% van de internationale google zoekresultaten uit video’s, waarvan 82% afkomstig is van YouTube. Dit percentage is enorm toegenomen sinds eind 2013 waar 54% bestond uit video’s van YouTube. Er blijft nu dus maar 18% over voor andere video platforms. Naast de 55% van de zoekresultaten die uit video bestaat, bevat 40% van de zoekresultaten een afbeelding, 16% een retail resultaat en 13% een nieuwsresultaat.video in google search results

Maar hoe komt dit? Is het volume van het aantal YouTube video’s toegenomen of is het volume van de video’s van tegenstanders afgenomen? Volgens Searchmetrics komt het door de afname in het aantal video’s van andere video platforms. De studie deed onderzoek naar YouTube en haar zes grootste tegenstanders en vonden dat YouTube, Vimeo en Dailymotion aan het oppervlak van de oceaan dreven in 2014, terwijl Metacafe, Hulu, Muze and Helpster naar de bodem van de oceaan waren gezonken.

Internet marketeers en video content producers zullen zich afvragen “Als meer dan 80% van de video’s in de zoekresultaten van YouTube komen, 5% van Vimeo en 5% van Dailymotion, wat is er dan gebeurd met alle video’s in andere players die webmasters gebruiken voor hun websites?”

Nou, een klein deel van hen is naar de bodem van de oceaan gezonken (lager dan de eerste vijf pagina’s van de Google zoekresultaten). In andere woorden:

” The Video SEO War Is Over …. and YouTube Won!” – Greg Jarboe

Maar, andere mensen in de Online Video en internet marketing zullen zich afvragen, “Hoe zit het dan met de Facebook video’s? Heeft Facebook niet net bekend gemaakt dat er 4 miljard keer een video werd bekeken per dag in april 2015, 3 miljard in januari en 1 miljard in september 2014?”

Dat is zeker waar. Maar wanneer was de laatste keer dat je een Facebook video tegenkwam in Google zoekresultaten? En dat zal ook niet snel gebeuren, want Facebook laat Google niet door de pagina’s heen scannen, wat in weinig zichtbaarheid in zoekresultaten resulteert.

Wilt u met uw bedrijf hoog in de zoekresultaten komen van Google? Gebruik video. Omdat de meeste video resultaten van YouTube afkomstig zijn, is het verstandig om tijd te investeren in uw YouTube kanaal.

Bron: reelseo