Video is, ook in de tijd van corona, dé oplossing om als team samen te blijven werken. We hebben met zijn allen moeten zoeken naar nieuwe manieren van online communiceren. Fysieke meetings hebben plaats gemaakt voor online Zoom meetings en live presentaties zijn vervangen door online presentaties. Video’s kunnen in deze tijd ingezet worden voor meerdere doeleinden; interviews, webinars, meetings en afspraken kunnen online namelijk gewoon blijven plaatsvinden. 

Ook vóór de corona crisis zagen we al lange tijd een verschuiving naar (online) video. Het gebruik en de mogelijkheden van online video’s zijn de afgelopen jaren flink gegroeid. Met de toenemende populariteit van social media platformen is online zichtbaarheid voor bedrijven steeds belangrijker geworden. Dit is namelijk dé manier om je doelgroep te bereiken en de aandacht van je doelgroep vast te houden. De nieuwe generatie klanten leeft snel, scrolt, zoekt en koopt online. Videocontent is onmisbaar geworden in elke online strategie.

Wanneer gebruik je online video’s?

Waar eerst voornamelijk de millennials online actief waren, is er nu een steeds meer gevarieerde doelgroep die tijd besteedt aan online video. Video’s zijn toegankelijk en blijven beter hangen bij het publiek. Video kent veel verschillende vormen, het is hierdoor van belang van tevoren te bedenken: ‘Wat wil je met de inzet van online video bereiken?’ Welke doelgroep wil je aanspreken en welke vorm van online video past hier het beste bij? Door crossmediaal gebruik te maken van dezelfde video’s, kun je met verschillende versies daarvan, gemakkelijk meerdere doelgroepen aanspreken. Besluit afhankelijk van het platform, wat de lengte van de online video moet worden.

Toename van mobiel gebruik

Wist je dat steeds meer online bezoek aan merken en winkels via mobiel verloopt? Bedrijven maken hun websites steeds meer ‘mobile friendly’. Teksten worden vaak ingekort. Online video biedt hét alternatief om dezelfde informatie te kunnen blijven delen.

Waarom is online video vooral nu zo belangrijk?

Video zorgt voor verbinding, het is bij uitstek het middel waar we in deze tijd sterke behoefte aan hebben. Video creëert interactie met je doelgroep, klanten en medewerkers. Video’s worden als ‘levendiger’ ervaren, het is de manier om te blijven communiceren gedurende deze corona crisis.

Kortom, als bedrijf kun je niet achterblijven. Online video is het nieuwe communicatiemiddel, ook voor jullie!