Twitter Video

Bereid je voor een stuk meer video te zien op Twitter…

Twitter is van plan zijn interne videotool binnenkort te lanceren, zo vertelt een verslag van Recode. Een ander verslag van AdAge geeft meer details over de verschillende functies van de videotool, zoals die zijn laten vallen door het social netwerk, waarbij ook de combinatie van de autoplay en het ‘pay-per-click’ model verklapt werd.

De autoplay kennen we al van Facebook, en de pay-per-click van YouTube. Toch zorgt Twitter voor iets nieuws door deze verschillende functies te combineren. Het is een slimme set waarmee Twitter zich duidelijk onderscheid, zeker als het streeft naar een aandeel van de digitale video-advertentiemarkt.

De autoplay zonder audio zal zowel bij de normale gebruiker video’s worden toegepast als bij de ‘brand’ video’s. Als gebruikers de video’s gezien hebben zullen er suggesties verschijnen voor gerelateerde content, zoals de video aanbevelingen van YouTube. Dit is een bewuste keuze om te sturen naar het vaker toepassen van storytelling, wat als krachtig hulpmiddel zal dienen voor Twitter.
Daarnaast is Twitter bezig met een demografische targeting tool voor videoadvertenties. Het is onduidelijk wanneer de adverteerders toegang tot deze tool of  de andere videofuncties zullen krijgen.

De voornaamste manier waarop gebruikers nu video’s delen en consumeren op Twitter is via Vine, een video app van Twitter dat video’s tot zes secondes toelaat. Slechts een selecte groep van adverteerders heeft toegang tot dit medium. Toch wordt het wel gedaan. Zo presenteerde Game of Thrones een teaser voor het vijfde seizoen van de serie en gebruikte Netflix Twitter video voor onder andere de aankondiging van het derde seizoen van House of Cards.

 Het interne formaat staat toe dat accounts video’s tot 10 minuten uploaden. De normale gebruikers kunnen straks video schieten in de mobiele app, ook kan daarin de video nog bewerkt worden. Daarnaast kunnen video’s geupload worden uit de fotobibliotheek. Dit zal waarschijnlijk zorgen voor een kortere tijdsduur van de video’s.

Video is steeds belangrijker geworden voor sociale netwerken zoals Facebook en Instagram, die het gebruik – en de interesse van brands – zagen groeien over het afgelopen jaar. Facebook host nu dagelijks meer dan miljard video’s, onthulde het platform vorige week. Het kondigde de overname QuickFire Networks aan, een aankoop om meer video efficiënter te leveren aan de gebruikers. Een groot deel van het succes van Facebook video kan geweid worden aan de ‘autoplay’ functie, die erg goed ontvangen werd.

Het lijkt er dus op dat Twitter de autoplay ook gaat toepassen. Maar met autoplay video advertenties, wat Twitter overweegt te laten lopen als zes seconde previews van volledige video’s, gaat het platform een uitdaging aan waar Facebook zich niet aan waagt: Apps van derde partijen.

Wat Twitter heeft, net als Facebook, is een ‘intern’ voordeel ten opzichte van Youtube, die meer dan 1 miljard per jaar aan videoinkomsten haalt uit de pre-roll advertenties. De video advertenties zullen bij Twitter in de feeds van de gebruikers verschijnen, tussen de Tweets van de mensen die ze volgen.

Zo gebruikt Twitter met de nieuwe video speler een combinatie van de gebruikservaring van Facebook en de inkomstengeneratie van YouTube. Wij zijn benieuwd.

Bron: adweek