Dankzij een betere integratie van Periscope kunnen Twitter gebruikers nu direct vanaf de mobiele Twitter app live video uitzenden. De integratie heeft op zich laten wachten maar kan een grote stap voor Twitter betekenen. In de app kan nu vanuit het opstellen van een tweet op ‘live’ geklikt worden. Vanuit hier start de camera en kan de live video gestart worden.

Sinds de overname van Periscope heeft Twitter gewerkt aan het prominenter maken van van live video. Eerder integreerde Twitter al de functie van het bekijken van Periscope uitzendingen binnen de Twitter app. Daarbij werden ook notificaties geactiveerd die een waarschuwing geven als iemand die je volgt online gaat. Ook werd Periscope Producer gelanceerd waarmee het mogelijk is om vanaf externe HR apparatuur live video te streamen.

De live videofunctie vanaf Twitter werkt in de basis hetzelfde als de functie in Periscope. Gebruikers kunnen commentaar geven of reacties (hartjes) sturen. Het is voor het gebruiken van de live videofunctie niet nodig om de Periscope app geïnstalleerd te hebben.

De lancering komt in een tijd waarin alle grote sociale netwerken strijden om de eerste keus als live video platform en nieuwe functies in een hoog tempo gelanceerd worden. Google heeft recent aangekondigd 4K live streaming te ondersturen op YouTube en Facebook kondigde deze week aan binnenkort 360 graden live video mogelijk te maken. Ook Instagram doet mee met live video stories. Twitter loopt hierin duidelijk achter, met pas nu de integratie van de live functie in de mobiele app. De vraag is wat de volgende stap gaat zijn.