Twitter video speler

Twitter, die zijn heersing over de 140-karakter updates in de wereld niet genoeg vindt, maakt een eigen video player. De social media site, die 284 miljoen unieke bezoekers heeft per maand, zal een video platform onthullen die tweeters “kunnen verwachten in de eerste helft van het volgende jaar”.

Deze quote komt van een Twitter blog post, dat naast de geplande video player ook andere opkomende ontwikkelingen bespreekt. “Naast gemakkelijker video kijken op Twitter, moet het ook mogelijk zijn om je eigen video’s op te nemen, te bewerken en te delen op Twitter.” zegt de post. “Afgezien van korte Vine video’s, denken wij dat het plezierig is te delen wat er gebeurt in jouw wereld door video.”

Twitter overwoog al tenminste twee jaar om zijn eigen video player te maken. Omdat er veel video berichten op het platform lopen via sites van derden partijen zoals Telly, mist Twitter op potentiele advertentie inkomsten. Daarnaast geldt dat wanneer deze video tools van derden partijen niet goed werken, Twitter moet dealen met gebruikers die denken dat Telly hun eigen video player is.

De lancering van Vine in 2013 heeft al geholpen deze problemen op te lossen, tenminste tot op zekere hoogte. Omdat Twitter Vine bezit, controleert hij het platform waardoor het video verkeer kan worden geleid, en heeft hij daarbij ook het video verkeer zelf in de hand. Maar Vine is een onflexibel platform, met zijn zes seconde limiet, en Twitters eigen platform wil video’s ondersteunen van alle vormen en grootes.

Facebook heeft recent laten zien hoe eigen video player op social media sites een krachtig middel kan zijn. Nu hoopt Twitter dit voorbeeld te kunnen volgen.


Bron: tubefilter.com