Twitter biedt vanaf nu autoplay video aan, met de potentie om de platform ervaring te veranderen. Autoplay video is een standaard formaat geworden op social media en dat wordt gesuppord door adverteerders, die het uiteraard waarderen dat hun content een grotere impact maakt. Bij autoplay worden de filmpjes automatisch op de Twitter (of Facebook) feed afgespeeld zodra ze voorbij komen, hiervoor hoeft de gebruiker dus niet actief op ‘play’ te drukken.
Het bedrijf zegt dat ze veel bezig willen blijven met de ontwikkeling van social video dat in hun voordeel kan werken ten opzichte van concurrenten op ditzelfde gebied: vooral met de afspeel- en kijkstandaarden van de video’s. Het is veelbelovend om de adverteerders alleen te laten betalen wanneer de video op 100% bekeken wordt.
“We zetten deze standaard om op 100 procent te kijken omdat we denken dat het simpelweg het juiste is om te doen,” David Regan, senior product manager bij Twitter, schreef de blog van het bedrijf dinsdagochtend. “Als een video niet op fullscreen bekeken is, vinden we niet dat de adverteerder moet betalen.”
Twitter heeft al maanden geëxperimenteerd met autoplay stijlen en dit overlegd met marketeers over welke functie het best werkt. Vandaag kondigde Twitter aan dat het begint met het laten zien van autoplay in versies van video’s, zoals GIFs en Vines – de zes-seconde looping clips van haar zuster app.
“Tijdens de autoplay testen die we gedaan hebben, zagen we dat mensen zich veel vaker betrokken voelde met video’s in dit nieuwe formaat en onze partners zagen verbeterde kijkcijfers.” vertelde Regan. “Dit resulteert allemaal in lagere kosten-per-kijker voor marketeers en video content blijft beter hangen bij de consumenten.”
Twitter zei dat ze adverteerders laten betalen voor video’s die tenminste 3 seconde op fullscreen bekeken worden door de gebruikers, een standaard bekend bij Facebook die de drie seconde regel toepast als meting voor een ‘view’. De video’s spelen stil af tot een kijker erop klikt voor een fullscreen zichtbaarheid met geluid.
Facebook hielp de ingebouwde, autoplay videospeler populair te maken bij adverteerders en het format hielp het social media netwerk te groeien tot 4 miljard video’s per dag. Zowel Facebook als Twitter zijn aan het kijken hoe ze de kwaliteit en kwantiteit van video op hun platforms kunnen verbeteren om te concurreren met YouTube.
Het interactieve Advertising bureau en Media Rating Council’s zichtbaarheidsstandaard vraagt dus voor advertenties die in 2 seconde de aandacht pakken, met 50 procent van de speler in beeld.
Hier zijn een paar van de belangrijkste cijfers die Twitter onthulde over het onderzoek met betrekking tot autoplay video:- Gebruikers hebben 2.5 keer liever autoplay in plaats van klikken om een video te bekijken
– De video content afgespeeld met autoplay blijft 14% beter hangen vergeleken met andere formats.
– Video’s met autoplay werden zeven keer vaker afgekeken vergeleken met andere formats.

“We zetten deze standaard om op 100 procent te kijken omdat we denken dat het simpelweg het juiste is om te doen,”