De opkomst van mobiele video is een kans voor mobiele marketing. Om dit goed in te zetten is het wel van belang een aantal basis stappen te volgen. Je ziet nu dat de eerste stappen standaard worden gedaan, video advertenties zijn geoptimaliseerd voor tablets en smart phones. Dit leidt reeds tot goede resultaten. Maar er zijn een aantal aanvullende stappen die je voor een goede mobiele video campagne altijd kan doorlopen om de beste resultaten te zien.

Lengte van de video: De eerste is de meest voor de hand liggende. Video advertenties op mobiel duren vaak te lang. Een video gemaakt voor een ander medium zoals online of tv zijn veel te lang. Zorg dat je video voor mobiel 15 tot maximaal 30 seconden duurt.

Kies een betrouwbaar platform
Werk samen met een betrouwbaar platform. Als de video niet laadt in drie seconden of minder, is je potentiële publiek verdwenen. Maar ook als de video korrelig en schokkerig wordt vertoond, zal je publiek snel verdwijnen met alle gevolgen van dien voor je merk waarde. Evalueer platformen uitvoerig van te voren en voorkom dat je merk in gevaar komt met het langzaam laden en een lage kwaliteit video.

Context van groot belang
Wil je verzekerd zijn van een publiek dat daadwerkelijk zal kijken naar de video, zorg er dan voor dat je advertenties worden vertoond op boeiende, onderhoudende toepassingen met een lange sessie tijd zoals TV-kijken, video-inhoud, games en sociale apps. Gebruikers van deze toepassingen zijn meer ontvankelijk en daarmee vergroot je de kans op interactie. Context is ook bij mobiele video van groot belang, in het bijzonder voor merken, dus zorg ervoor dat de advertentie wordt weergegeven naast inhoud die geschikt is en geen afbreuk doet aan jouw merk.

Meten van resultaten
Kliks zijn een belangrijke indicator van de prestaties van de campagne, maar merken moeten verder kijken dan enkel de klik als de maatstaf voor succes. Resultaten die moeten worden beoordeeld zijn onder andere de betrokkenheid en de conversie statistieken. Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van meten zoals de introductie van de Advertising Identifier bij de lancering van iOS 6 maken resultaten al meer zichtbaar. Voordeel van de Advertising Identifier is ook dat de privacy beter gewaarborgd is van gebruikers in tegenstelling tot eerdere standaarden die werden gebruikt voor het meten van mobiele resultaten. Een andere belangrijke ontwikkeling is om IP-adressen mee te nemen in het meten van campagnes, zeker bij campagnes die cross mediaal worden ingezet. Als dit correct wordt uitgevoerd kan een dergelijke strategie bijdragen om de attributie van de mobiele media inzet te ondersteunen.

Met dit overtuigende bewijs ter ondersteuning zal de effectiviteit van mobiele video reclame zelfs vergelijkingen met televisie doorstaan. Het is steeds meer van belang om de kennis van en de ervaring met mobiele video campagnes te delen. Consumenten kiezen massaal om inhoud te bekijken op hun mobiele apparaten. Met als gevolg de mogelijkheid voor merken om dit medium in te zetten voor hun mobiele video advertenties.

Deze blogpost is geschreven door Saskia Delfgaauw, DQ&A Media Group.