De Nederlandse YouTube-sterren Bardo Ellens en Mert Ugurdiken zijn allebei genomineerd voor verschillende prijzen op het Los Angeles Web Festival. Het oudste en bekendste festival voor webfilmpjes ter wereld vindt begin april plaats in Californië.

Ugurdiken heeft succes met het tweede seizoen van zijn webserie Marokkaan geeft rijles, een reeks korte filmpjes die hij maakt voor zijn eigen YouTube-kanaal. Marokkaan geeft rijles werd eerder deze week ook al bekroond met een TV-Beeld in de categorie ‘online media’. De serie maakt in Los Angeles kans op twee prijzen: beste acteur en beste komedieserie.

Ellens maakt kans in vier categorieën. De seriemaker is genomineerd als beste komedieserie, beste regisseur, beste camerawerk en beste special effects. Hij heeft zijn filmproductie Bardo’s Film Gebeuren ingezonden, die hij heeft gemaakt in opdracht van MovieZone, het jongerenproject van instituut Eye. Ellens liet zich bij het maken leiden door adviezen van zijn vaste kijkers. In Bardo’s Film Gebeuren is een hoofdrol weggelegd voor actrice Lisa Smit.