Spaanse voetbalclubs zijn het actiefst als het om sociale video en hun volgers gaat, met Real Madrid en FC Barcelona aan top. Dat blijkt uit onderzoek van Be On, onderdeel van AOL.

Be On analyseerde een groot aantal video’s van sportteams op Facebook, YouTube en eigen websites en onderzocht wat die video’s betekenden voor hun supporters.

Niet verwonderlijk scoorden de video’s van voetbalclubs (zowel Europees voetbal als Amerikaans Football) het hoogst wat betreft betrokkenheid. Ook Formule 1-races worden actief gevolgd, met Ferrari F1 in de hoogste regionen.

Er zijn enkele factoren die de betrokkenheid (engagement) versterken, zoals de inzet van beroemdheden. Boston Celtics haalde zijn hoogste kijkcijfers met een video waarin de Amerikaanse actrice Maria Menounos te zien is. Andere voorbeelden zijn Red Bull met Sebastien Vettel en Real Madrid met Cristiano Ronaldo.

De succesvolste sportclubs plaatsen hun video’s trouwens op één kanaal. Het gebruik van meerdere kanalen leidt tot versnippering van de aandacht.

1. Real Madrid
2. FC Barcelona
3. Manchester City
4. Galatasaray
5. Chelsea
6. Ferrari F1
7. LA Lakers
8. Dallas Cowboys
9. Red Bull Racing
9. Cricket Australia
10. Boston Celtics

 

Bron: Emerce.nl