Voor ICT video’s kunnen verschillende soorten video content ingezet worden. Verschillende elementen van een bedrijf of instantie kunnen worden uitgelicht middels ander type video.

Animatie

Animatie technieken in een video geeft vele mogelijkheden. Het ontwikkelen van beeld door animatie is ongelimiteerd, in tegenstelling door beeld gemaakt met film. Met animatie kan goed de focus ergens op gelegd worden, doordat er precies gekozen kan worden wat er laten zien wordt. Dit maakt dat animatie erg geschikt is om complexe boodschappen simpel uit te leggen. De verschillende vormen van animatie hebben weer andere kwaliteiten die van toepassing kunnen zijn voor het verhelderen van de diensten. Zo kan met screen rec animatie gemakkelijk getoond worden hoe een nieuwe software werkt, of kan met kinetic tekst animatie op een overzichtelijke manier tekst toegevoegd worden. Daarnaast kunnen animatievideo’s gemakkelijk vertaald worden, waardoor ze direct in meerdere talen uitgebracht kunnen worden.

Bedrijfsfilm 

Een bedrijfsfilm maken is een effectieve manier om op overtuigende wijze een boodschap direct aan de klant over te brengen. Bovendien bevordert een video het begrijpen van een product of dienst met 74% en onthoudt 80% van de kijkers de video’s die ze online bekijken. Video’s zijn gemakkelijk te delen via Social Media waardoor de boodschap een groter bereik haalt dan alleen tekst. Bedrijfsfilms geven (potentiële) klanten een idee te krijgen van uw bedrijf. Een video geeft een bedrijf of instantie een stem en gezicht, wat vertrouwen wekt.

Testimonial

Bij een testimonial is de klant van een bedrijf of instantie aan het woord. Het gaat om iets langere video’s waarbij de klant vertelt over de samenwerking met het bedrijf. Er komen vaak verschillende mensen aan het woord om de verschillende kanten van een project of dienst uit te lichten. Er wordt gesproken over het probleem en de oplossing, de samenwerking en de kwaliteit van het product, het draait om de visie van de klant op het bedrijf. Dit is een mooie manier om aan (potentiële) klanten de werkwijze van een bedrijf in beeld te brengen en te tonen op welke manier een dienst op product kan worden ingezet.

Bij het in de markt zetten van je dienstverlening is het van groot belang om geloofwaardig te zijn. Daarvoor is een testimonial een geschikt middel. Het helpt (potentiële) klanten om vertrouwen te krijgen als ze zien en horen dat anderen tot volle tevredenheid zijn geholpen.

Evenement Video 

Met een Evenementenfilm kunt u ook aan de mensen die niet aanwezig waren de gebeurtenis gemakkelijk delen. 75% van de mensen bezoekt de website van de instantie na het zien van een video. Het is eenvoudig via Social Media te delen en zo het bereik te vergroten. In de ICT branche wordt een evenement video vaak toegepast als promotie van een nieuw product of dienst, gekoppeld aan het evenement. De uitleg die bij het evenement gegeven wordt kan zich dan gemakkelijk gedeeld worden, ook door de aanwezigen zelf. Daarnaast kan een evenement video toegepast worden om een beeld te geven bij een organisatie, bedrijf of product. Dit wekt vertrouwen en zorgt voor een stem en gezicht bij het bedrijf.

Promo Video

Het doel van een promotiefilm is het onder de aandacht brengen van een product of gebeurtenis. Een promotiefilm kan gebruikt worden voor veel verschillende dingen. Om bijvoorbeeld een evenement aan te kondigen, voor een productvideo maar ook bijvoorbeeld een making of kan gezien worden als promofilm. In de ICT branche wordt een promo film vaak in vorm van een een explanimation video of product video gebruikt. Hier wordt een product of dienst geïntroduceerd.