3D Animatie

Een 3D animatie is een ruimtelijke animatie. Traditioneel staat 3D voor animatie met ruimtelijke objecten (of karakters). 3D animatie kan goed gebruikt worden voor productvideo’s, maar het kan eigenlijk bij alles toegepast worden.

 

Mixed-media Animatie

Bij Mixed-media Animatie worden animatie toegevoegd aan filmisch beeld. Animatie en film worden hier met elkaar gemixt. Dit is een sterk groeiende animatiesoort, wat toegepast wordt om eenvoudig verschillende mogelijkheden van een product te laten zien. Ook kan het op meer humoristische wijze toegepast worden, of om abstracte dingen te weergeven.

Vector Animatie

Vector Animatie is een 2D animatie techniek waarbij de afbeeldingen niet opgebouwd worden uit een raster van pixels, maar uit paden, die worden gedefinieerd door een begin- en eindpunt, en andere punten, bochten, hoeken en langs de weg. Een pad kan een lijn, een vierkant, een driehoek of een bochtige vorm zijn. Deze paden kunnen worden gebruikt om eenvoudige of complexe tekeningen. Paden worden ook gebruikt om de karakters van specifieke lettertypes te definiëren.

Met Vector Animatie kan ook gemakkelijk verhalen verteld worden. Het kan functioneel zijn om een algemeen verhaal te vertellen in plaats van er een persoonlijk gezicht aan te koppelen. Daarnaast is natuurlijk alles mogelijk, omdat het niet de beperkingen heeft van filmisch beeld.

Kinetic Tekst Animatie – Motion Typography

Kinetic Tekst animatie staat bekend als de techniek dat beweging integreert met tekst. Het probeert de aandacht van de kijker krijgen door ze visueel de woorden te laten volgen, naar boven of beneden door de pagina. Het maakt ook gebruik van kleur, grootte en lettertype selectie om bepaalde woorden te markeren. Deze kunnen op hun beurt bepaalde emoties bij de kijker/lezer oproepen, in het bijzonder wanneer deze is gekoppeld aan audio die gebruik maakt van een passend accent en intonatie.

Kinetic Tekst Animatie wordt bijvoorbeeld gebruikt om feiten te presenteren op een dynamische manier.

 Screen Rec Animatie

De basis van Screen rec animatie is het laten zien wat er op het beeldscherm gebeurt en dat te animeren. Een veelgebruikte manier van animatie, vooral voor het verduidelijken van het gebruiken van een software of invullen van een vragenformulier. Uiteraard kan deze vorm van animatie ook gecombineerd worden met een andere animatievorm, of gecombineerd met filmisch beeld.