Clipforce verzorgt diverse Video Content voor Skate4AIR.

Skate4AIR haalt elk jaar, door deelname aan de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee (Oostenrijk), zoveel mogelijk geld op voor onderzoek naar de ingrijpende ziekte Cystic Fibrosis (taaislijmziekte). Op die manier levert Skate4AIR een belangrijke bijdrage aan de bestrijding van deze nare ziekte.

Dit jaar maakten Clipforce tijdens de aanloop naar het evenement al verschillende promo’s voor Skate4AIR. Verschillende schaatsers van Skate4AIR werden geïnterviewd en vertelden daar hun motivatie en doel voor de tocht. Deze webvideo’s werden gedeeld op social media en op de website, om het bereik van de actie te vergroten. De deelnemers hebben verschillende achtergronden. Er zitten zowel patiënten als familie en vrienden van patiënten tussen, maar ook bekende schaatsers en mensen die voor de uitdaging willen gaan.

We produceerde niet alleen in de aanloop van het evenement video content, maar ook veel tijdens de schaatstocht in de Weissensee. Er werden snel verschillende videoverslagen op hun livefeed geplaatst (live.skate4air.nl) zodat iedereen kon bijhouden hoe het er voor stond. Een Clipforce film- én monteerteam was dus vlak bij de grote gebeurtenis om direct alle content te uploaden.

Over Skate4AIR

Hoe is Skate4AIR ontstaan?

Skate4AIR is opgericht door Arnoud Buizer en Werner Vervaet. Zij schaatsten al jaren samen de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee. In 2010 genoten zij na de tocht van een drankje en mijmerden over een groep schaatsers, die zich in zou zetten voor een goed doel: onderzoek naar Cystic Fibrosis (taaislijmziekte). Een doel dat dichtbij staat, omdat Arnoud’s zoon, Jochem, taaislijmziekte heeft. Op een bierviltje werden de eerste plannen geschreven en in 2011 verschenen er ruim 90 schaatsers aan de start! In de eerste vier edities is er ruim 1 miljoen euro opgehaald voor belangrijk en zelfs baanbrekend onderzoek. Inmiddels zijn we al met devoorbereidingen van de vijfde editie bezig. Hoewel het de goede kant op gaat, is Cystic Fibrosis is de wereld nog niet uit. Skate4AIR blijft strijden voor een beter en langer leven voor CF-patiënten.