Lisa Gevelber, de Vice President van Americas Marketing bij Google, schreef het artikel: “Waarom de intenties van de consument krachtiger zijn dan demografieën,” wat recentelijk uitgebracht is op Think with Google. De kritische data en strategische inzichten in het artikel laten zien dat video marketeers – en video adverteerders – zich niet altijd richten op de juiste doelgroep.

Gevelber zegt: “Wanneer iemand iets wil of nodig heeft, vragen ze via hun smartphone om hulp – of het nou een kind is voor een tutorial van zijn favoriete sport of een moeder die op zoek is naar de beste deal voor een paar sneakers. Wanneer er behoefte opkomt, richten mensen zich op YouTube om te zoeken naar antwoorden, om nieuwe dingen te ontdekken en om beslissingen te maken.” Daarna deelt ze de ontdekkingen van twee verschillende studies om deze gedachten te onderbouwen.

Adverteerders lopen dingen mis bij hun potentiële publiek. 

De eerste ontdekking is een analyse van mobiele zoekopdrachten en videogedrag door Millward Brown Digital, gehouden in Amerika van Januari tot Juni 2015. Het stelt dat slechts 31% van de mobiele zoekopdrachten voor videospellen gedaan wordt door mannen tussen de 18 en 34 – dus adverteerders lopen 69% van hun potentiële publiek mis wanneer ze zich alleen op deze doelgroep richten.

En de videospelletjes markt is geen uitzondering op de regel. Gevelber deelt hier meer gegevens over in de “Mobile Purchasers & Influencers Report” van Google/Ipsos MediaCT, uitgebracht in Augustus 2015. Dit onderzoek ontdekte bijvoorbeeld dat 40% van de babyproduct consumenten leven in een huis zonder kinderen! En dat hun nummer 1 manier om deze baby- en kinderproducten te ontdekken is via een zoekmachine – of dat nou Google of Youtube is.

Maar er is meer, veel meer. In het middel van Gevelber’s artikel is een infographic dat andere voorbeelden geeft van potentiële klanten die je misschien misloopt. Bijvoorbeeld, 56% van sportspullenzoekers op mobiel zijn vrouwen, en 68% van de huid en lichaamsverzorging zoekers van de afgelopen zes maanden waren mannen.

Targeted Video Advertising: Getting it Right

Consumenten intentie wint het van consumenten identiteit

 In een ander verslag “The Changing Face of B2B Marketing,” gepubliceerd in Think with Google in Maart 2015, kwamen de volgende verrassende ontdekkingen naar boven:

  • Bijna de helft van alle B2B onderzoekers zijn millennials
  • 71% van de B2B onderzoekers begint zijn onderzoek met een algemene zoekopdracht
  • Mobiel gebruik neemt toe; B2B onderzoekers gebruiken het door hun hele zoektocht

Daaraan toegevoegd kijken 70% van de B2B kopers en onderzoekers video tijdens hun zoektocht tot de aankoop. Dat is een toename van 52% in slechts twee jaar. Volgens YouTube data uit de VS werden een aantal van de top B2B video’s van merken meer dan 895,000 uur bekeken in 2014.

Bijna de helft van deze onderzoekers kijken 30 minuten of meer B2B gerelateerde video’s tijdens het research proces, en bijna 1 op de 5 kijkt meer dan een uur aan content.

Gericht Video Adverteren: Hoe doe je het goed?

Dus, wat zouden video marketeers – en video adverteerders – moeten doen met deze kritische data en strategische inzichten?

Om te beginnen, kan je het gapende gat in het YouTube Creator Playbook for Brands invullen. Het bevat een hoop nuttige informatie voor het maken van een content plan, goede content creëren, het plannen van je content, het optimaliseren van je content, het promoten van je content, het koppelen met sociale media, en het meten van de resultaten. Maar er is geen sectie over het identificeren, segmenteren of bepalen van het juiste publiek.

Bovendien is het tijd om een tweede blik te werpen op de verschillende methodes die beschikbaar zijn voor het targeten van het publiek voor video advertenties, die verder gaan dan demografische groepen. Bijvoorbeeld TrueView video advertenties kunnen draaien op 90% van het internet waaronder op YouTube. Volgens comScore, bereikt het Google Display Netwerk 90% van de internet gebruikers door 2 miljoen sites, waaronder YouTube. Bij het targeten van je TrueView video advertenties kan je consumenten bereiken op precies het moment dat ze naar jouw product of dienst op zoek zijn. Marketeers kunnen hun publiek kiezer door interesses, zoekwoorden, onderwerpen, net als via dingen als video retargeting.

Samengevat heeft Gevelber video marketeers – en video adverteerders – een hoop kritieke data en strategische inzichten gegeven. De intentie begrijpen is de beste manier om consumenten te ontmoeten op de momenten dat het verschil maakt.

Bron: Reelseo.com