Kunstenaar Boxie (Marco van Boxtel) is vanaf het moment dat hij geboren is verwonderd over het feit dat hij hier op aarde is. Aan de basis van zijn kunst ligt een unieke beeldtaal die hij zich in de afgelopen 20 jaar meester maakte. Zijn beeldtaal gebruikt hij als gereedschap om alle emoties en ervaringen die hij in het dagelijks leven ervaart een plaats te geven. Daarmee is zijn beeldtaal altijd in ontwikkeling. Met deze manier van denken en doen vindt de kunstenaar veel draagvlak bij kinderen. Kinderen begrijpen zijn kunst en begrijpen het gedachtegoed van de kunstenaar. De kinderen begrijpen de wijze waarop Boxie zijn kunst maakt want zij zijn (net zoals Boxie) nog niet belast met emoties en ervaringen die bij volwassenen vaak een blokkade op de creativiteit werpen.

Deze raakvlakken tussen de kinderen en Boxie hebben ertoe geleid dat zij samen meerdere kunstprojecten hebben gemaakt. Van een enorme muurschildering bij het ziekenhuis Westfriesgasthuis in Hoorn tot een landelijk kraanwater-project bij lagere scholen. De interactie die ontstaat bij deze gezamenlijke projecten is bijzonder en het resultaat wordt gewaardeerd door jong en oud.

Ben je benieuwd hoe Boxie hierover denkt en welke tips hij voor je heeft? Bekijk dan het filmpje.
Heb je samen met ABN AMRO medewerkers een mooi kunstwerk gemaakt? Dan heb je de wereld al een stukje mooier gemaakt! Wij zijn benieuwd wat je gemaakt hebt. Maak een foto van je tekening en upload deze hieronder.

http://www.sdwesmm.nl/ikhouvanjou/