Project Description

14 Vrienden, de Hellespont Swimmers, zwommen op 30 augustus 2011 de Hellespont over. Voor hun gezamenlijke vriend Weert Jan Weerts (december 2013), die aan ALS leed. Geïnspireerd door de vele positieve aanmoedigingen, donaties en vooral door het contact met Weert Jan zelf, besloten de 14 vrienden hun actie uit te bouwen.

Aandacht voor de ziekte ALS en geld bijeen brengen voor onderzoek naar deze ziekte zijn daarbij de drijfveren. Samen in het diepe, voor Weert Jan en voor alle patiënten die lijden aan deze meedogenloze ziekte.

Op 9 september 2012 organiseerden 5 van de 14 mannen, die intussen samen de stichting Amsterdam City Swim vormen, samen met House of Sports de Amsterdam City Swim. Ruim 1100 zwemmers sprongen in het diepe voor ALS en trotseerden de Amsterdamse Amstel en grachten om vervolgens gezamenlijk ruim € 740.000 op te halen voor de stichting ALS. Een jaar later werden deze aantallen meer dan verdubbeld. Met ruim 2000 zwemmers in de gracht werd de opbrengst voor Stichting ALS Nederland ruim €1.7 miljoen!

In 2014 organiseerden we de Amsterdam City Swim voor de derde keer. Nieuw dit jaar was de Amsterdam City Swim for Kids. Bijna 200 kinderen zwommen met een volwassen begeleider de laatste 500 meter van het parcours. Tezamen met de andere 2000 zwemmers werd een bedrag van €2,16 miljoen opgehaald!

We zijn ongelooflijk trots op alle deelnemers en vrijwilligers die de afgelopen edities mogelijk hebben gemaakt en op het donatiegeld wat er bijeengebracht is. En we gaan door, net zolang tot dat ALS “van de kaart is”, zwemmen wij met de Amsterdam City Swim voor ALS.

In 2015 organiseren we op 6 september de vierde editie van de Amsterdam City Swim en de tweede editie van de Amsterdam City Swim for Kids!