Wist u dat het bekijken van online video via tablet en mobiel 10x is gegroeid in de afgelopen twee jaar? Samen genomen zijn tablet en mobiele video’s nu goed voor 13% van alle online video’s die afgespeeld worden, en als het op deze voet doorgaat zal dit aandeel zich in 2013 verdubbelen.

Net zoals telefoneren jaren geleden is ongebonden van de vaste lijn, is onze TV ervaring niet langer gebonden aan de bank in woonkamer.

Ooyala lanceerde onlangs de Global Video Index voor Q2 2013. Dit gratis rapport onthult hoe men vandaag de dag streaming video op verschillende apparaten bekijken over de hele wereld. De Global Video Index presenteert ook nuttig tips voor content makers om meer geld te verdienen met online video.

Hier worden de belangrijkste bevindingen uit het laatste rapport onthuld:

  • Mobiele kijkers besteden meer dan de helft van hun totale kijktijd naar het bekijken van content die langer dan 10 minuten is. Grotere schermen en 4G actieve telefonen maken het makkelijker dan ooit om premium content te bekijken op kleine toestellen.
  • 29 procent van de totale tablet kijktijd wordt besteedt aan het bekijken van content van langer dan een uur.
  • Live video bevorderd de engagement. Mobiele kijkers kijken twee keer zo lang live video dan on demand video’s.
  • PC kijkers bekeken live video gemiddeld 41 minuten per keer afgelopen kwartaal. Connected-TV kijkers bekeken live video gemiddeld 45 minuten per keer. Conclusie: Live advertenties is noodzakelijk voor effectieve monetarisering.

Spotlight On: Europa

Dit kwartaal analyseerde Ooyala het kijkgedrag in 10 Europese landen om te onthullen hoe men online video bekijkt in het europese continent.

De engagement/betrokkenheid is vergelijkbaar in heel Europa. Dit wordt aangeschreven aan de volwassen netwerken die beschikbaar zijn.

Een aantal statistieken vielen op:

  • In het verenigd koninkrijk wordt van alle bekeken online video, 21% op smartphones en tablets bekeken. Dat is het dubbele van het wereldwijde gemiddelde.
  • In Hongarije wordt twee keer zoveel Online Video bekeken als in de verenigde staten.

 

Bron: videomind.ooyala.com