Hoewel televisie nog altijd veruit het populairste reclame-platform ter wereld blijft, kijken steeds meer marketeers naar het potentieel van online video als een rendabel alternatief en in een aantal gevallen zelfs als een betere oplossing. Zo blijkt uit een onderzoek van AOL onder zo’n achthonderd adverteerders en reclamebureaus in Europa en Noord-Amerika. Daaruit blijkt dat 58% van de respondenten meent dat online video met eenzelfde investering bij de consument een groter engagement genereert dan televisie. Volgens 15% zou een gelijk budget ook tot een gelijk niveau van engagement bij de consument leiden.

Op het gebied van merkbekendheid tonen de respondenten zich iets minder enthousiast, maar ook daar geeft nog altijd 47% aan dat online video voor dezelfde budgetten betere resultaten zou kunnen opleveren dan televisie, terwijl 24% gewag maakt van een gelijkwaardige impact. De onderzoekers stelden verder vast dat 73% van de respondenten de voorbije 12 maanden zijn budget voor online video heeft opgetrokken.

Er wordt aan toegevoegd dat die extra budgetten meestal worden weggehaald bij televisie en online display. Uit het onderzoek bleek verder dat het bereiken van een gericht doelpubliek de belangrijkste motivatie is bij het plannen van een online videocampagne (87%), gevolgd door bereik (85%), content (81%) en prijs (80%). In de toekomst willen de adverteerders dankzij online video vooral hun doelpubliek beter kunnen bereiken (73%) en de resultaten van hun campagnes beter kunnen meten (67%).

Ook bleek dat 64% van de ondervraagden zich tevreden toont met het huidige aanbod van video-services.

 

Bron: DutchCowboys.nl

By: Dominique Dewitte