Online video staat binnen de contentmarketing meer en meer on top of mind. Hoewel onderzoek keer op keer uitwijst dat video meer gewild is bij consumenten, blijven marketeers steeds minder de nadruk leggen op tekst content. De drempel om video content te gebruiken wordt lager.

Video’s hebben 50 keer meer kans om op te duiken in Google-zoekresultaten dan tekst. Hierbij zal er wel moeten worden gelet op de SEO-vriendelijke inrichting. Daarnaast moet het ook verkeer naar je website opleveren en niet naar bijvoorbeeld YouTube. Dit is zelf ook makkelijk te beïnvloeden met de juiste SEO-inrichting.

Het inrichten van een online video platform (OVP) op je eigen website is een effectieve manier om het potentiële bereik te verbreden. De mogelijkheid bestaat om de video’s aan te bieden in een brandend video player, geheel in de eigen huisstijl van het merk. YouTube kiest op basis van zijn eigen algoritme welke video’s worden aangeboden nadat een consument een video heeft uitgekeken. Je zou er toch niet aan moeten denken dat dit een video van een concurrent zou kunnen zijn. In je eigen OVP heb je volledig de controle over de aangeboden content en kan je voorkomen dat ongewenste video’s worden afgespeeld.

Om de juiste doelgroep te bereiken, kan je in plaats van een video op YouTube te plaatsen, beter gerichtere communicatiekanalen en -middelen inzetten om een video onder de aandacht te brengen. De technologie van online video is al jaren zo ver dat je video’s kunt personaliseren. Naast een hoge consumenten tevredenheid levert het ook een positieve merkbeleving op.

Webinar boven seminar. Als de juiste technologie wordt ingezet kunnen kijkers vragen stellen en direct antwoord krijgen. Dit is tijdens een fysiek seminar niet mogelijk. De ervaring leert dat dit erg gewaardeerd wordt door de deelnemers en dat vooral de aanbieder moet leren hoe deze interactie om te zetten in concrete resultaten.

Elke contentstrategie begint met de vragen: wie is de doelgroep, met welke informatie kan ik deze het best bereiken en wat zijn de doelstellingen? Video speelt daarin een steeds belangrijkere rol. Niet alleen omdat de kijkers erom vragen maar ook omdat video interactiever en persoonlijker wordt en bijna niet meer weg te denken is uit een SEO-strategie.

Bron: Frankwatching