Aanzienlijke veranderingen zijn onderweg in de wereld van Online Video, en zullen langzamerhand doordringen in de dagelijkse ervaringen van gebruikers in het komende jaar.

Video’s zullen interactieve zijn, gerichter op interesses van de kijker en overal vindbaar aangezien ze advertenties op  top websites zullen vervangen.

Eindejaar voorspellingen zijn niet ongebruikelijk, maar verandering zijn zelden zo indrukwekkend geweest als wat 2014 in petto heeft.  Nieuwe technologieën en de snelle groei van advertentie uitgaven stimuleren deze veranderingen.

2013 bracht ons de grootste advertentie opbrengsten in de USA ooit, en de voorspelling is dat het de 9 biljoen zal passeren in de komende maanden.

Een onderzoek van Cisco in 2013 ontdekte dat Online Video de snelst groeiende consumenten service is met meer dan 1 biljoen gebruikers.

Cisco schat dat er in 2017 nog eens 1 biljoen gebruikers online video zullen kijken – de populariteit van Facebook en twitter voorbij gaand. Deze feiten zijn merken niet ontgaan die constant op zoek zijn naar relevante manieren om in contact te komen met consumenten, zij zullen steeds meer video advertenties in gaan zetten in plaats van banners op hun favoriete websites.

Het belangrijkste is dat merken ervoor zorgen dat de advertenties van hoge kwaliteit zijn, innemende content die aansluit bij zowel het merk als bij het publiek dat bereikt dient te worden. Recente onderzoeken onthullen dat consumenten advertenties eisen die betrekking hebben op hun leven.

Interactieve Video’s hebben als doel de individuele consument.

Verandering in Online Video zullen jaarlijks verschijnen omdat adverteerders deze implementeren om aan de verschuiving in de wensen van de consument te voldoen. Dit zou in de vorm van links naar social media sites die over de content heen staan en de consument de mogelijkheid geeft om te selecteren wat hij aan advertenties wil bekijken.

Andere benaderingen zullen overweldigender zijn, zoals semantisch zoeken wat advertenties platforms de mogelijk geeft om de context van content te begrijpen. Stel je voor, je kijkt een video clip of een advertentie waar James Bond in zit. Bond drinkt een van zijn kenmerkende martini’s; jij klikt op het drankje en een pop-up vertelt jou welk merk de vodka die 007 drinkt is. Je kan dan de clip pauzeren en op zoek gaan naar de dichtstbijzijnde winkel die dit merk verkoopt.

De missie voor een diepere relevantie brengt semantisch zoeken naar het grote publiek en opent nieuwe mogelijkheden om advertenties te bieden die waarde toevoegen boven op de relevantie. Google, Bing en Yahoo hebben alle grote vooruitgangen geboekt in 2013 om de zoekfunctie te verbeteren. Consumenten willen antwoorden op hun vragen, niet een lijst met resultaten die wel of niet bevatten waar zij naar op zoek zijn. Het binnendringen van de mobiele markt heeft de eis van niet alleen relevante informative afleveren maar dit ook te doen in ‘real-time’ gezet. Video’s zullen een populaire manier zijn om dit te doen.