Meerkat, opgericht door de 27-jarige Ben Rubin, is een nieuwe applicatie voor de smartphone dat live videobeelden doorstuurt naar een website. Door je aan te melden met je Twitteraccount, maakt Twitter er melding van waardoor volgers live mee kunnen kijken. Wanneer de gebruiker klaar is met filmen, dan kunnen de video’s niet langer meer bekeken worden op Meerkat. Wel heeft de gebruiker de mogelijkheid om de video’s te delen op andere platforms. Eind februari is de app gelanceerd en razendsnel populair geworden.

Live video beelden doorsturen is niet nieuw. YouTube biedt hier al de mogelijkheden voor, net als Livestream, Justin.tv en Ustream. Nieuwsorganisaties maken steeds meer gebruik van YouTube om gemakkelijk te kunnen uitzenden.  De Britse Sky News en de Engelstalige Franse zender F24 zenden continu uit via YouTube.

Maar wat nog niet veel gebeurt, is dat live straat beelden worden gestreamd via YouTube. En dat is nou juist wat Meerkat wil bereiken. Dat mensen de mogelijkheid hebben om gebeurtenissen te delen die gebeuren op het moment. Zo ontstaat er een razendsnel netwerk van wat er gebeurd in de wereld. Journalisten hebben nu de mogelijkheid om live beelden van bijvoorbeeld een brand, demonstratie of schietpartij direct te delen.

Er is natuurlijk veel meer mogelijk met deze applicatie. Voor bedrijven is het ook interessant. Denk aan live beelden van conferenties of evenementen die zij organiseren. Hierdoor kunnen volgers een beeld krijgen bij het bedrijf en creëer je een persoonlijke band met de klanten. Je zal hiermee een veel groter bereik creëeren.

Bron: Digiday