Native video’s, video’s die rechtstreeks zijn geüpload naar en worden afgespeeld binnen de LinkedIn-feed, blijken beter te presteren dan video’s die worden gedeeld als links. Bedrijven van elke omvang die op het platform actief zijn zouden gebruik moeten maken van video. Met wereldwijd meer dan 500 miljoen gebruikers, waaronder veel leidinggevenden en besluitvormers liggen er, vooral B2B, veel kansen.

Elk sociaal netwerk is uniek. Bij een LinkedIn-videostrategie moet dan ook worden ontworpen met de zakelijke oriëntatie van het platform in gedachten. Hierbij een lijst met drie soorten video-onderwerpen die thuis horen in de LinkedIn-feed. Deze  zullen helpen de doelstellingen van uw bedrijf te ondersteunen en tegemoet te komen aan de behoeften van potentiële klanten, werknemers en andere geïnteresseerde partijen.

#1: video’s die een bedrijf onder de aandacht brengen

Ten eerste video’s die een bedrijf centraal stellen. Er is niets mis met een beetje zelfpromotie. Hier enkele ideeën om de bal aan het rollen te krijgen:

Testimonial video’s

Testimonial video’s zijn klassiekers om een reden. Ze verdienen het vertrouwen en de interesse van kijkers door de ervaring te delen van iemand die een product of service al heeft geprobeerd en ervan heeft genoten. De belangrijkste balans waar hierbij naar moet worden gezocht, ligt tussen specificiteit en herkenbaarheid. Je wilt specifiek genoeg zijn om oprecht en gedenkwaardig te voelen, maar toch voldoende flexibiliteit behouden om mensen aan te spreken die misschien niet exact dezelfde behoefte hebben als de persoon of mensen die je benadrukt.

Producten of diensten toegelicht

Een op functies gebaseerde video biedt de gelegenheid te laten zien wat een product of dienst speciaal maakt en hoe het, indien gekocht, het leven van de kijkers zal verbeteren. Afhankelijk van het doel kan er voor een ​​top-down-aanpak gekozen worden. De hoofdpunten worden hierbij doorlopen. Een ander optie is om gebruikers laten vertellen over een bepaald aspect van het aanbod. Wat het doel ook is, houd er rekening mee dat de video gericht is op een potentiële klant. Spreek hun taal en maak geen aannames over wat ze al weten over uw bedrijf. Dit kan ook gemakkelijk van toepassing zijn op een dienst. Pronk met wat je goed doet. Een voorbeeld van een video die we maakten in opdracht van ABN AMRO, welke ze plaatsten op hun publieke LinkedIn pagina:

Bedrijfsaankondigingen

Wat is er nieuw in uw bedrijf? LinkedIn-video kan een fantastische manier zijn om het nieuws te verspreiden over nieuwe partnerschappen, locaties, aanbiedingen of wat er nog meer opkomt! Denk goed na over waar een ​​big deal van gemaakt wordt. Overweeg of uw aankondiging van invloed is op de manier waarop potentiële klanten u waarnemen. Als er niets op de planning staat, is het misschien beter even te wachten. Maar, als er spannende dingen staan te gebeuren binnen een bedrijf, schreeuw het dan vanaf de spreekwoordelijke daken!

#2: video’s die Thought Leadership tot stand brengen

Als u uw vlag wilt planten als een leider in een professionele ruimte, is het voor LinkedIn een ideale testlocatie voor uw inhoud.

How-to video’s

Het is belangrijk kijkers iets van waarde aan te bieden. Het leren van een nieuwe vaardigheid is hier een voorbeeld van. Een goed uitgevoerde zelfstudievideo is een win-winsituatie voor zowel maker als kijker. Een bedrijf krijgt de kans om haar expertise te delen en vast te stellen, en de potentiële klant leert iets. Wanneer er beslist wordt wat het publiek moet leren, schiet je op om een ​​onderwerp te vinden dat je achterwaarts en voorwaarts kent en waarmee je een unieke en betrouwbare benadering kunt bieden die tegelijkertijd van toepassing is op het leven van je kijkers.

Industrie-updates

Grote veranderingen binnen een branche? Breng het nieuws onder de aandacht van volgers die mogelijk worden beïnvloed of geïnteresseerd zijn in wat er aan de hand is. Geef, indien van toepassing, het perspectief van uw bedrijf op het nieuws. Met sectorverschuivingen komt een mogelijkheid om een ​​nieuwe richting op te gaan. Overweeg zorgvuldig uw positie. Als het gaat om “breaking news”, loont het om snel te zijn bij de introductie.

# 3: video’s waarmee je nieuwe medewerkers kunt werven

Naast het aantrekken van potentiële nieuwe klanten en klanten, biedt LinkedIn ook voldoende gelegenheid om nieuwe kandidaten aan te spreken voor functies binnen een bedrijf. Er zijn twee manieren waarop dat doel effectief te bereiken valt:

Vacature

Soms is de eenvoudigste benadering de beste, maar eenvoudig hoeft niet te betekenen saai. Als er een specifieke vacature open staat, verleid dan potentiële sollicitanten om meer te weten te komen met een paar snelle treffers over de verantwoordelijkheden voor de functie. Eventueel aangevuld met een gedeelte over waarom het bedrijf zo’n aantrekkelijke plek is om te werken. Als er meer dan één vacature is, gebruik dan video om snel door deze vacatures te bladeren en een sterke call-to-action om je carrièrepagina te bezoeken. Het is steeds van essentieel belang om een ​​volledige taakomschrijving te hebben waarin mensen meer informatie over de functie en het bedrijf kunnen vinden. Ook moeten ze kunnen reageren op de vacature, maar een video is een boeiende manier om ze op dat punt te krijgen.

Recruitment video die we maakten in opdracht van Esri Nederland en die ze onder andere op hun LinkedIn pagina plaatsen:

Team Spotlight  

Deel wat het team zo speciaal maakt. Een sterke bedrijfscultuur is een aantrekkelijk aspect van een bedrijf, met name mogelijke nieuwe aanwervingen. Breng een personeelsuitje onder de aandacht, neem een ​​kijkje in het kantoor, neem het woord over de bedrijfswaarden of iets anders dat laat zien wat het bedrijf tot een plek maakt waar mensen willen werken. Het is ook een gelegenheid om bestaand personeel te vieren voor al het werk dat zij doen.

Bron: Animoto
Afbeelding: immediate future