Keet!

Keet! is zangeres, actrice en presentatrice van RTL Telekids. In samenwerking met 8Ball music maakte wij bij Clipforce een Videoclip voor het nummer DIT BEN IK. Het is haar nieuwste singel en nu overal verkrijgbaar.

Bij deze videoclip is er met green screen gewerkt. Bij het gebruik van green screen wordt eerst een onderwerp gefilmd tegen een groene achtergrond. Daarna kan men met computers de groene achtergrond doorschijnend maken zodat het gefilmde personage of object voor een andere achtergrond geplaatst kan worden. Dit zorgt voor meer vrijheid in de keuzes die gemaakt worden voor de clip, verschillende elementen uit het nummer kunnen zo visueel ondersteund worden. Daarnaast is het bij deze clip op een speelse manier toegepast, wat goed past bij de stijl van het nummer.

Videoclip

Een videoclip is een korte film op muziek om een artiest en zijn werk te promoten. Op basis van de inhoud (verhaal en sfeer) van een nummer wordt een beeldverhaal bedacht en een locatie om dit verhaal te filmen gekozen.

Een videoclip is een gemakkelijke manier om muziek te verspreiden. Het kan op televisie getoond worden en eenvoudig over het web en mobile een groter publiek bereiken. Ook heeft het een belangrijke rol in de promotie van de muziekkant, omdat er een duidelijk imago aan gekoppeld kan worden.