Heb je ooit het huis schoongemaakt, een lekkere maaltijd gekookt, jezelf netjes aangekleed, de tafel gedekt en vergeten om de gasten uit te nodigen? Waarschijnlijk niet. Waarom gebeurt zoiets dan vaker wel dan niet, als het op video promotie aankomt? Het laatste stukje in het videoproductie proces, de online verspreiding, is vaak het ondergeschoven kindje. Gelukkig zijn er meerdere mogelijkheden om meer views te krijgen op jouw video’s zonder veel geld uit te geven.

Sommige tips liggen voor de hand, maar worden daardoor ook snel makkelijk over het hoofd gezien.
Hier zijn 8 simpele (en budgetvriendelijke) tips die helpen je video te promoten!

    1. Start een video campagne op social media op een doelgericht publiek

Laten we beginnen met het slechte nieuws. De kansen op een hoge zichtbaarheid van een organische videopost op social media zijn beperkt. Daarom ontkom je eigenlijk niet aan adverteren en sponsoren van jouw berichten. Gelukkig kun je, zonder al teveel te spenderen, adverteren op zowel Facebook, Twitter als LinkedIn en natuurlijk ook Instagram. Door middel van gecontroleerde budgetten en een doelgericht publiek. Je kunt een enorme toename van views bereiken met een zeer klein budget als je de campagnes op de juiste manier instelt.

“Je kunt een enorme toename van views bereiken met een zeer klein budget als je de campagnes op de juiste manier instelt.” 

Voor bijvoorbeeld Facebook en Twitter kun je campagnes instellen met als specifiek doel het genereren van videoweergaven of views. Door een totaal- en dagbudget in te stellen en specifieke tijdskaders op te geven voor het uitvoeren van de campagne en het targeten van een specifieke doelgroep, kun je effectief kijkers bereiken. Je kunt je bijvoorbeeld richten op vrouwelijke studenten in de leeftijd van 18 tot 27 die vaak geïmporteerde bieren kopen.

Houd er rekening mee dat het ‘over specificeren’ van een doelgroep, ook risico met zich meebrengt. Andere potentiële geïnteresseerden in een bedrijf kun je hierdoor elimineren. Dus zoek de juiste kaders om potentiële leads te identificeren op basis van wat al bekend is over de doelgroep.

    2. Link naar een video landingspagina in jouw e-mail handtekening

Het is een beetje voor de hand liggend om een tip als deze voor te leggen. Maar het is ook iets wat marketeers vaak over het hoofd zien. Een link naar een video in een e-mail handtekening verwerken is een fluitje van een cent. Echter kunnen de effecten aanzienlijk groot zijn. Afhankelijk van het aantal mensen in een bedrijf dat contact heeft met klanten en leads. Vaak hebben mensen elke dag tientallen conversaties via e-mail en dit is de uitgelezen kans om video’s te promoten.

Tevens is het iets wat niet veel bedrijven doen, dus een kans om extra op te vallen! Dat is mooi mee genomen toch?

    3. Voeg share buttons toe aan en rondom jouw video

Een andere eenvoudige en gratis manier om meer views te generen, is door het kijkers zo makkelijk mogelijk te maken om video’s te delen. In zowel YouTube als Video zitten standaard share-buttons verwerkt. Meestal staan deze al automatisch aangevinkt in de instellingen. Je kunt ook share-buttons toevoegen aan een blog omgeving.

share buttons in en rondom blog video

    4. Pin jouw video vast bovenaan jouw social media feed

Op Facebook en Twitter kan er een belangrijk bericht vastgepind worden aan de bovenkant van de pagina. Door middel van een tweet of post te pinnen, zorg je ervoor dat de inhoud ervan altijd centraal staat op een pagina en dus ook de meeste views krijgt. Houd er wel rekening mee dat kijkers dit vastgepind bericht pas zien als ze daadwerkelijk naar een bedrijfspagina gaan. Het bericht zal dus niet zomaar op hun eigen feed verschijnen. Het zijn meestal potentieel geïnteresseerden of mensen die meer informatie zoeken, die op bedrijfspagina belanden. Je kunt hier rekening mee houden door de video die je hier vastpint, speciaal op deze doelgroep te laten richten. Een onderzoek van Buffer wijst uit dat vastgezette berichten of video’s tot wel 10x zoveel conversie kunnen leiden. Dit is dus een gratis en makkelijke manier om meer views te genereren.

Vastpinnen tweet bovenaan pagina clipforce video animatie marketing communicatie

    5. Optimaliseer video voor SEO

SEO wordt steeds belangrijker voor videomarketeers. Met 300 uur video die elke minuut naar YouTube alleen al wordt geüpload in 2018, is de concurrentie stevig en wil je dat je video goed kan worden gevonden. Als een video niet is geoptimaliseerd, veroorzaakt dit minder leads en verkeer naar een website. Hoe weet je dat je video is geoptimaliseerd voor SEO? De eerste stap is overwegen voor welk deel van Google je de video wil optimaliseren. Sommige video’s komen op de hoofd zoekpagina, maar het is beter om op het videotabblad op de resultatenpagina te staan.

Zoek optimalisatie voor video

Google heeft vooral de neiging om de voorkeur te geven aan YouTube in de zoekresultaten. Zowel op de hoofd zoekpagina als op het video tabblad. Je kunt overwegen een video daar te uploaden, maar je leidt dan wel alleen traffic naar het YouTube kanaal en niet naar de bedrijfspagina.

Er zijn een paar andere belangrijke SEO best-practices voor video

  • Als eerste plaats altijd het belangrijkste zoekwoord in de titel van de video
  • Daarna voeg een snippet toe, zoals wordt gedaan bij blogposts
  • Ten slotte voeg bijschriften toe en/of upload een transcript, zodat zoekmachines voldoende tekst hebben om erachter te komen waar je video over gaat.

    6. Creëer een tweet thread op Twitter

Tweet-collecties zijn momenteel een van de populairste trends op het gebied van sociale media voor bedrijven. Daarom een goede tip om hier nu mee te beginnen!
Een tweet-thread is een reeks korte tweets die met elkaar zijn verbonden, om meer een ​​verhaal te kunnen vertellen. Gebruik de knop ‘+’ om een ​​tweet-thread te maken bij het posten van een tweet.

Tweet thread twitter clipforce video animatie productie

Met een thread kun je een verhaal vertellen. Waardoor er meer context en spanning ontstaat dan met een enkele tweet. Tenslotte kan de collectie tweets opgebouwd worden en eindigen met een video om de lezers iets te leren of door een goede call-to-action overtuigen om te kijken.

    7. Voeg een ‘link in bio’ toe

Net zoals het vastzetten van een tweet aan de bovenkant van een social media pagina, zal het gebruik van een videolink als onderdeel van de biografie mensen aantrekken die meer willen weten over het bedrijf. Je kunt dit doen op Twitter, Instagram, Linked en Facebook.  Afhankelijk van de kanalen die je regelmatig gebruikt om jouw video’s onder de aandacht te brengen en met potentiële klanten in contact te komen.

    8. Voeg een video thumbnail toe aan jouw nieuwbrief

Waarschijnlijk de meest makkelijke en slimme manier om exposure te genereren voor video’s, is om deze toe te voegen aan een nieuwbrief. Je hebt immers al de emailadressen van de doelgroep die geïnteresseerd zijn in jouw merk, dus stuur ze jouw beste werk!

Onderzoek (Campaign Monitor) toont ook aan dat door het gebruik van het woord ‘video’ in de onderwerpregel van een e-mail, de nieuwsbrief wel 19% vaker wordt geopend. De click-through rates verhogen met maar liefst 65%. De click-through rates zijn de kliks op interne links in een e-mail. Zoals naar een eigen bedrijfswebsite.

Maar belangrijk om te weten is dat niet veel e-mail clients video volledig ondersteunen in de mailbrowser. Er zijn verschillende manieren om dit te tweaken en op te lossen.

Lees hier meer over volgende week in een nieuw artikel!

Bronnen:
Campaign Monitor
Wistia