Interactieve Video’s laten maken

Interactieve video wordt ook wel de toekomst van Online Video genoemd. En dat valt goed te begrijpen, video wordt immers ingezet om voor meer conversie te zorgen. Met interactieve features kan de kijker nog gemakkelijker een product of dienst dat hij ziet bestellen met slechts een enkele klik. Relevantie was namelijk nog nooit zo belangrijk: iedere minuut wordt er alleen op YouTube al 300 uur aan video geüpload. Er is ontzettend veel content, en dit wordt alleen nog maar meer. Het is daarom belangrijk dat u ervoor zorgt dat u de kijker niet alleen zover krijgt om uw video te starten, maar dat u hem ook weet te boeien. Interactieve video is een zeer geschikte manier om dit te doen.

Interactieve video’s zijn dynamische video’s waarbij de kijker het voor het zeggen heeft. Op verschillende momenten kan de kijker keuzes maken, met behulp van klikbare buttons. Zo kiest hij zelf wat hij wil zien en waar hij naar door wil klikken. Resultaat: video’s worden langer én beter bekeken.

In tegenstelling tot lineaire videos die voornamelijk worden gebruikt voor het overbrengen van informatie, biedt de toevoeging van interactie de mogelijkheid om video echt in te zetten om online doelstellingen te realiseren. Hierdoor wordt het ook mogelijk om een business case op te zetten en video integraal onderdeel te maken van uw marketingmix.

Door interactieve video creëren marketeers een conversatie met hun publiek dat twee kanten op gaat, en zorgt voor meer betrokkenheid bij hun content ervaringen. De interactie houdt de kijker betrokken bij de hele video en biedt de markeer waardevolle data aan om profielen en lead scoring bij te houden.

Er zijn verschillende mogelijkheden om interactieve video in te zetten, hier een aantal voorbeelden:

  • Veelgestelde vragen: Afhankelijk van de keuzes die hij maakt, wordt bepaalde informatie wel (of juist niet) getoond. Zo doorloopt de kijker als het ware een soort beslisboom, en bepaalt hij zelf welke informatie voor hem relevant is. Dit is bijvoorbeeld handig om er achter te komen wat er mis is met een product. Door middel van video en animatie voorbeelden kan getoond worden waar de kijker op moet letten.
  • Conversie verhogen: De mogelijkheid van interactieve video om direct aankopen te doen vanuit een video. Bijvoorbeeld bij een productvideo kan dan het product vanuit de video in een winkelmand geplaatst worden, het is zelfs mogelijk vanuit een video te betalen. Daarnaast is het ook altijd mogelijk om alles klikbaar te maken in een video, denk bijvoorbeeld aan kledingstukken die klikbaar zijn om zo naar de website van het merk te komen.
  • E-learning: Video is al een zeer populair middel voor educatie. Met interactieve video kan de kijker zelf bepalen met welk tempo hij of zij door de content wil gaan.
  • Engagement: Interactieve video geeft een extra dimensie aan de storytelling. Vaak blijven mensen daardoor langer op uw platform en komen ze graag weer terug.

De Kracht van Video in het Wervingsproces: Het Verhaal Vertellen van Talent

In een wereld waarin visuele communicatie steeds meer de norm wordt, speelt video een cruciale rol in verschillende aspecten van ons leven. Van entertainment tot educatie en zelfs in de zakelijke wereld, heeft video zijn weg gevonden naar diverse toepassingen. Een gebied waarin video in toenemende mate opvalt, is het wervingsproces. Werkgevers en recruiters over de hele wereld omarmen de kracht van video als een middel om talent aan ...