Naarmate mensen meer tijd op hun mobiele apparaten besteden, beginnen bedrijven en merken het potentieel van verticale video en de marketingmogelijkheden te beseffen. Vooral omdat dit interactieve schermformaat als nooit tevoren de aandacht van gebruikers kan trekken. Met de hulp van het Creative Shop-team van Instagram geven we hier enkele van de verschillende manieren waarop bedrijven en merken kunnen profiteren van de verschillende creatieve tools op Instagram Stories. Om zo aantrekkelijke, verticale video’s te kunnen creëren voor hun publiek.

*De meeste voorbeelden in dit artikel zijn fictief en gemaakt door Instagram om te illusteren wat er allemaal mogelijk is.
We hebben er zelf nog twee toegevoegd ter uitbreiding; Die van Nike en Mentos.

Voortgangsbalk

Gebruik de voortgangsbalk in Stories (bovenaan) om een ​​bewegend contrast in een advertentie te illustreren. Deze timer is een geweldige manier om te kijken hoe mensen dynamische verhalen consumeren.

In dit voorbeeld wordt er slim gebruik gemaakt van de voortgangsbalk. Het illustreert hoe sieraden kleur geven aan je leven. Dubbelklik op de video’s voor full screen weergave.

15 seconden

Omdat alle videoadvertenties in Instagram Stories maximaal 15 seconden duren, zien we dat bedrijven en merken short-form video omarmen met advertenties die goed bij deze context passen.


Gebruik bijvoorbeeld het 15 seconden tijdsframe om een raadsel voor te leggen aan je kijkers. 

Door de voortgangsbalk en het 15 seconden tijdsframe actief te betrekken in je video is de kijker ook eerder geneigd de advertentie helemaal uit te kijken.

Profielfoto

De profielfoto (linksboven) is een eenvoudige maar geweldige manier om gebruikers te motiveren om te navigeren en meer te weten te komen over je bedrijf.


Gebruik bijvoorbeeld een animatie die naar de profielfoto wijst om kijkers te verleiden hierop te klikken.

Emojify

Instagram geeft je de mogelijkheid om tekst en emoji’s aan Stories toe te voegen. Deze creatieve tools zijn een eenvoudige manier om native ads aan te passen in Stories en je account te laten opvallen. Het is mogelijk om de bestaande emoji’s te gebruiken die Instagram aanbiedt, maar je kan natuurlijk ook zelf emoji’s ontwerpen in de huisstijl van je merk.

   
>Links: Met de emoji- en tekst tools die Instagram aanbiedt kun je bestaande content opleuken.
Rechts: Het is ook een mogelijkheid om zelf emoji’s ontwerpen in de huisstijl van een merk, zoals Mentos.

Pauze functie

We zien dat heel veel bedrijven en merken de pauze functie gebruiken. Ze gebruiken deze vooral om  iets leuks te delen in hun advertenties.

Omhoog scrollen

Merken zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om contact te leggen met hun klanten en hen te helpen meer te leren over een product of een dienst. Daarom lanceerden Instagram eerder dit jaar links in advertenties in Stories. Kijkers kunnen dan gelijk doorgestuurd worden naar de webshop of website van een merk of bedrijf.

   

Bron: business.instagram.com