De manier waarop wij kinderen en volwassen les geven is snel aan het veranderen. Hoewel video een redelijk nieuwe toevoeging is in het klaslokaal, wordt deze door verschillende onderwijsinstellingen niet alleen als onderwijs tool geadopteerd, maar ook als een medium om de communicatie effectiever te maken.

Een nieuw onderzoek van Kaltura bevestigt dat video tegenwoordig geïmplementeerd wordt bij verschillende afdelingen zoals onderwijs op afstand, onderzoek, toelatingen, marketing PR en werknemers trainingen. Volgens de ondervraagden, kijken studenten rond de 10 onderwijs gerelateerde video’s per maand, en rond de 20 bij scholen waarbij video een actief onderdeel is van het lesprogramma. Maar wat zijn de belangrijkste redenen om video op te nemen als onderwijs hulpmiddel en welke waarde brengt het met zich mee voor de gebruikers?

Hoogtepunten van het onderzoek

  • 90% van de ondervraagden gelooft dat video het leerproces verbetert. Basis video hulpmiddelen hebben al een enorme impact.
  • 57% van de respondenten zijn het erover eens dat ‘flipped classrooms’ een standaard onderwijs methode zal worden in het hoger onderwijs, waarvan 48% zegt dat zijn instituut hier al gebruik van maakt.
  • 52% van de ondervraagde stelt dat het gebruik van video aangestuurd wordt van onder tot boven in de organisatie.
  • 57% van de ondervraagden schat dat meer dan een kwart van de lessen al gebruik maakt van video die gemaakt is door de organisatie.
  • 49% van de ondervraagde schat dat een gemiddelde student 6 tot 20 onderwijs gerelateerde video per maand bekijkt.

Hoe gebruiken Scholen en Universiteiten Online Video in de VS

Video content wordt voornamelijk gebruikt in het klaslokaal, (74% bevestigt dit) of als een aanvullend onderwijs middel, (72%). 65% van de onderwijs instellingen gebruikt video als onderdeel van onderwijs op afstand structuur. Naast een hulpmiddel voor het onderwijs, wordt video ook gebruikt voor promotie of het registreren van evenementen op de campus (53%), interne communicatie tussen medewerkers (45%) en voor het communiceren met de studenten (20%).

1

Het effect van Online Video op het onderwijs.

90% van de ondervraagden bevestigt dat video de leer ervaring bevorderd. Echter, slechts 47% van deze groep meet de ROI van de video’s, wat kan wijzen op een gebrek aan overeenstemming of begrip over hoe de juiste statistieken gemeten moeten worden.

2

Video wordt in het algemeen gezien als een positieve invloed op studentgerichte doelstelling, zoals ‘ Vergoten van de tevredenheid van studenten met betrekking tot het leerproces’. ‘Het vergemakkelijken van het instap proces van nieuwe studenten’ en ‘ Aantrekken van de juiste kandidaten voor uw School’, komen ook in aanmerkingen voor het gebruiken van video, aantonend hoe vitaal dit medium is  door de gehele organisatie heen en voor de student.

3

‘Flipped Classrooms’: De toekomst van het onderwijs

‘Flipped Classroom’ of ‘Flipped Onderwijs’ is een nieuwe organisatievorm waarbij studenten onderwijs krijgen via een mix van traditionele methodes en online video lessen die zij vanaf huis kunnen bekijken. 57% van de ondervraagden zijn het eens dat ‘flipped classrooms’ een standaard onderdeel zal worden in het hoger onderwijs in de nabije toekomst.

4

Netflix, Leer portaal? 

64% van de ondervraagden is van mening dat hun onderwijs instelling geïnteresseerd zou zijn in een Netflix-achtige video omgeving voor de zelfverrijking van de studenten. Hiervan geeft 56% aan dat een financiële bijdrage van de studenten voor een dergelijke portal een eerlijk bedrijfsmodel zou zijn.

5

 

Bron: ReelSEO.com