In het belang van waardevolle informatie toegangkelijk houden in deze tijden, hebben wij besloten om de video’s van elk panel van de 2013 Video Marketing Summit aan te bieden aan het publiek. We weten dat velen van jullie er niet bij konden zijn, en dat er inherente waarde wordt gehecht aan het attenderen van zo een Summit Live: de mogelijkheid tot netwerken, vragen stellen aan vak deskundigen, erop uitgaan in San Francisco, etc. Het event was een enorm succes en dat was te danken aan een aantal factoren, waaronder gast sprekers zoals Suzie Reider directrice van Media Solutions bij Google en van Global Industry bij Youtube, wie de opening verzorgde van de keynote presentaties.

Enkele hoogtepunten:

Reider legt uit wat zij het ‘ Participatie Tijdperk’ noemt en wat marketing betekend voor de generatie die bekend staat als ‘Generatie C’, wat niet zozeer een demografisch gegeven is als wel een psychografisch gegeven is. Met andere woorden, het is geen leeftijdsgroep als wel een denkwijze, een levenstijl.
4 C’s creëren Gen-C
·       Curation
·       Creation
·       Connection
·       Community
Als je mikt op deze doelgroep, maak je jouw bedrijf toekomstbestendig. Reider zegt: ‘ Over 7 jaar zal 75% van de beroepsbevolking bestaan uit Gen-C en 40% van de gehele bevolking zal Gen-C zijn.
Het model om doelgroepen te bereiken is altijd geweest: probeer zo veel mogelijk mensen te vinden en aan te spreken, zoals te zien in onderstaande trechter afbeelding

audience-funnel-standard

 

Maar bij Online Video is het idee om eerst de juiste mensen te benaderen, en die zullen dan het woord verspreidden om zo tot een groot publiek te komen. Dus wordt de trechter op zijn kop gezet:

audience-funnel-flipped
Hoe gaan we dit publiek bereiken? Hier komen 4 onderdelen voor in aanmerking:
·       Doelgroep: Laat ze jou vinden
·       Uitingen: Creëer content en niet traditionele advertenties
·       Deelname: Raak betrokken en start gesprekken
·       Signalen: lanceer, luister en leer

Reider noemt ook een studie onder de top 10 CPG bedrijven waaruit blijkt dat 53% van de klanten geen deel uitmaakt van de doelgroep die zij willen benaderen. Dus is het nog een lange weg om het idee ‘ laat het publiek jou vinden’ te ondersteunen.

Daarna praat ze over Trueview en dat zij gelooft dat de kijkers laten kiezen de toekomst van video adverteren is. Men onthoudt advertenties waar zelf voor gekozen is om ze te bekijken, in het bijzonder als deze niet traditionele reclames zijn maar content advertenties.

We zien een heleboel voorbeelden van advertenties die echt content laten zien en niet commercieel zijn, zoals Pepsi’s Jeff Gordon stunt en Kmarts’s ‘ Ship my Pants’. De vrijheid van het internet geeft deze advertenties de mogelijkheid om risico’s te nemen die op televisie niet kunnen.

Suzie haalt ook aan dat 25% van alle zoekresultaten van s’werelds top 20 merken links zijn naar ‘User Generated Content’, dat de kracht van deelname aantoont. Reider citeert een quote van Amazon oprichter Jeff Bazos, “ Uw merk is wat mensen over het merk zeggen wanneer u er niet bij bent”. Het is een geweldige quote, een die merken kunnen gebruiken wanneer zij user generetaed content over hun merk/product op youtube zien.

GoPro is hier een goed voorbeeld van. In de eigen commercials laat GoPro zien wat het product kan doen, daarnaast hebben zij tonnen gebruikers die een video hebben gemaakt met een GoPro die het merk zelf verder adverteren. In een Youtube GoPro studie, noemt laatstgenoemde zich een media bedrijf, de richting dat elk bedrijf ongeacht wat ze verkopen op moet naar mijn mening. Zij handelen niet allen in apparatuur maar ook in het maken van content.

Voor meer interessante feiten bekijk de hele keynote van Suzie Reider: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=zeS2KK-mNQ8

Bron: Reelseo.com