De Online Video wereld zal in de komende zes jaar net zo drastisch veranderen als in de afgelopen zes jaar. Door inzicht te hebben in wat komen gaat kunnen bedrijven plannen maken voor de mogelijkheden van online video van van morgen.

Mensen zijn online, zelfs plaatsten zijn online. In het jaar 2020 wordt verwacht dat veel dingen ‘online’ gaan. Dit was een van de bevindingen, van het onderzoek van Ericsson over de veranderingen in de verbonden wereld door Lisa Skelton, Hoofd Video en Data Verkeer Marketeer bij Ericcson, tijdens de Streaming Forum Conferentie in Londen. Wij zullen meer dan 50 biljoen verbonden dingen hebben tegen die tijd, en 15 biljoen daarvan zal online video aanbieden.

De groei, in gebruik en belang, van mobiele apparaten zal blijven doorgaan. Wereldwijd zullen er meer dan 9,3 biljoen mobiele abonnementen in gebruik zijn, de groei van breedband abonnementen zal 4x zo groot zijn dan tussen 2013 en 2019. We zullen ook een groei zien in het mobiele data verkeer, 10x groter dan nu. In het westen van Europa wordt een groei van 636% verwacht van mobiele apparaten, maar alleen 8% groei van nieuwe abonnementen. Meer dan 50% van het mobiele data verkeer zal bestaan uit online video.

Zoals Skelton laat zien, zal het verkeer van Mobiele apparaten drastisch omhoog gaan en van dit verkeer zal het grootste deel video zijn, maar abonnementen zullen maar matig toenemen. Netwerk beheerders zullen betaald willen worden voor al het data verkeer, gelimiteerde data abonnementen zullen blijven bestaan. Om consumenten te helpen om te kunnen genieten van video zonder zich zorgen te maken over data limieten, voorspelt Ericcson dat een limiet vrije data abonnement een nieuw business model zal zijn.

 

Bron: Mediapostpublication.com