Wanneer u probeert om uw online video campagne onder aandacht te brengen, welk social media kanaal is dan het meest belangrijk? Met afstand, Facebook! De concurrenten komen niet eens in de buurt.

 

artikel website

Het video advertenties bureau The Viral Ad Network (VAN) onderzocht data van meer dan 1000 top trending viral video’s die opgenomen waren in de weekelijkse viral top 2013 om inzicht te krijgen in hoe video links worden gedeeld. Hieruit blijkt dat Facebook en Twitter de onbetwiste leiders zijn als het op video’s delen aankomt, Facebook nam 82% hiervan voor zijn rekening, terwijl twitter dit voor 11% deed. Achter deze twee websites vindt u Google + met 5 % en Pinterest, LinkedIn, Delicious en Stumble komen niet boven 1%, of minder.

Dat betekent dat Facebook en twitter meer dan 90% van het delen van viral video’s op het net controleren. Voor video marketeers zijn dit dé websites waar zij tijd, middelen en moeite in moeten investeren. Terwijl beide websites erg belangrijk zijn, zijn ze ook erg verschillend. Als we Facebook en Twitter vergelijken, zien wij dat eerstgenoemde 88% van de video delers behelst en twitter maar 12%. VAN geeft ook dat dat het delen via Facebook is gegroeid ten opzichte van 2012, van 86% naar 88%.

Dit is niet de enige redden waarom u meer tijd zou moeten investeren in Facebook. Verwijzend naar onderzoek van Bitly. VAN geeft aan dat de helft van de links op Facebook langer blijven staan dan op Twitter (3,2 uur tegenover 2,8 uur). Dit betekend dat vrienden en volgers een extra 24 minuten aandacht schenken aan video’s die gedeeld zijn op Facebook.