Voor Facebook Video is kijktijd ook een belangrijk meetinstrument. Misschien wel het belangrijkste voor Youtube geweest de afgelopen tijd. En nu heeft Facebook zijn eigen video ranking algoritme aangepast om te meten of gebruikers video bekijken en hoe lang zij deze bekijken.

Facebook bevestigt in een Blog dat deze extra informatie die zij verkrijgen over video content, samen met andere bekende meetinstrumenten als Shares, likes en comments, gaan bepalen hoe video content gepresenteerd gaat worden aan gebruikers op hun eigen tijdlijn.

Gebruikers die het leuk vinden om video’s te bekijken, kunnen meer van dit soort content op hun tijdlijn verwachten. Gebruikers die minder betrokkenheid lieten zien voor dit type content zullen hier dan ook minder van terug zien.

De website bevestigt dat het testen en meten van de kijktijd geresulteerd heeft in meer gebruikers die video’s kijken die relevant voor hen zijn. Bij het implementeren van de verandering in het algoritme zal het alleen de video’s betreffen die direct geüpload zijn op de website. Het zal niet veranderen hoe video’s die gedeeld worden vanaf andere websites zoals Youtube, Buzzfeed, etc. gerankt worden.

 Video is booming op Facebook

Dubbel zoveel gebruikers bekijken video’s op Facebook in vergelijking met zes maanden geleden. Dit is een feit dat direct van Facebook is gehaald, maar hiermee is niet bevestigd of dit feit alleen gerelateerd is aan directe uploads of ook aan gelinkte video content.

Welke oorsprong de content ook heeft, Facebook is zich bewust van de waarde die Video kan hebben voor een merk, en heeft daarom nieuwe video metingen geïmplementeerd in de Insights pagina om marketeers en makers meer informatie te kunnen geven over de performance van hun content.

De veranderingen in de meetinstrumenten bij zowel Youtube als Facebook dwingen Marketeers om zich te focussen op het creëren van hoge kwaliteit content om vindbaar te blijven op beide platforms.

Bron: ReelSEO.com