De kans dat je als bedrijf al met Facebook video content werkt is groot. Mocht dit niet het geval zijn dan is het zeker aan te raden hier snel mee te beginnen. Plaats je inderdaad al video’s op Facebook, vraag je dan af (en meet!) of deze succesvol zijn en blijf op de hoogte van succesvolle concurrenten en de laatste trends op dit gebied. Een aantal basiszaken zoals een header video, vierkante en ondertitelde video’s zijn uiteraard van groot belang. Maar waar moet je verder inhoudelijk op letten? Hieronder 4 inhoudelijke tips voor succes met je video’s op Facebook.

Ten eerste is het belangrijk dat je niet alleen je bestaande video’s op Facebook deelt, maar dat je ook echt specifiek voor Facebook video’s produceert.

 1. Zorg voor interactie

Je wilt dat volgers een (positieve) discussie starten onder je video, elkaar taggen en hun mening geven over een kwestie of poll die je ze voorlegt. Zorg er dus voor dat er een gesloten vraag gesteld wordt in de video, het liefst als tekst in beeld. Dan is het voor de kijker in één oogopslag duidelijk dat hij of zij wordt aangesproken:

   
Links: Albert Heijn betrekt haar kijkers bij de invulling van het ijsjes assortiment.
Rechts: Nutella wil graag weten hoe het begin van de dag van haar kijkers eruit ziet.

Wat daarnaast goed werkt zijn grappige video’s, waardoor mensen elkaar gaan taggen. Vaak zijn dit al bestaande video’s die door iemand anders zijn gemaakt.

 2. Maak een reeks Facebook video’s of gifs

Wanneer je consequent en regelmatig Facebook video’s plaatst zullen kijkers eerder geneigd zijn terug te keren naar een Facebook bedrijfspagina. Je kunt bijvoorbeeld je assortiment op deze manier aanprijzen, medewerkers werven, of een wekelijkse tip geven.

   .

Links: Coolblue probeert nieuwe werknemers te trekken met 5 social video’s die op elkaar aansluiten.
Midden: “Facebook genereert 8 miljard video views per dag”. Onderdeel van een serie wekelijkse gifjes van Clipforce met feitjes over online video.
Rechts: Lipton heeft bij elke theesmaak een grappige korte video gemaakt op hun Facebook pagina.

3. Werk samen met een influencer/bekende ambassadeur

Influencer marketingbedrijven schieten niet voor niets als paddestoelen uit de grond. Influencers zorgen voor een enorm bereik, omdat ze vaak van enkele duizenden tot zelfs tienduizenden volgers hebben. Hetzelfde geldt voor bekende acteurs, artiesten en sporters.

Greenpeace zet ambassadeur Javier Bardem (Oscarwinnend acteur) in voor hun ‘Protect the Antartic’ campagne.

 4.  Publiceer Facebook Live video’s

Live videoverkeer zal in 2021 vijftien keer zo groot zijn als in 2016. Facebook Live Video geeft je de mogelijkheid om maximaal 90 minuten live uit te zenden (te streamen) naar je Facebook bedrijfspagina. Een goede manier om in contact te komen met je volgers.

   

Links: Lotto Live is iedere zaterdagavond rond 20.30 uur te zien via de Facebookpagina van Lotto.
Rechts: Biologe Jane Goodall beantwoord kijkersvragen via Facebook live.